Νομοθετικές παρεμβάσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και startups από την Εύα Καϊλή

Τη σύγχρονη Ελλάδα που μας κάνει περήφανους ανέδειξε η Εύα Καϊλή σε μια συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και πετυχημένους...


Τη σύγχρονη Ελλάδα που μας κάνει περήφανους ανέδειξε η Εύα Καϊλή σε μια συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και πετυχημένους Έλληνες από την Κρήτη μέχρι την Μακεδονία όπως οι Αντώνης Καράτζης, Νικος Δραμητινός και Γιωργος Βενέρης αλλά και Στέφανος Τανιμανίδης μαζί με πολλούς εκλεκτούς προσκεκλημένους. 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα νέα εργαλεία άμεσης χρηματοδότησης των μικρών, μεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων. Δραστικά διαφορετικό το νέο στρατηγικό πλαίσιο υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη, από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Ελληνίδας ευρωβουλευτού στο ΕΚ με στόχο την πιο εύκολη πρόσβαση σε ζωτικό κεφάλαιο για τις ελληνικές επιχειρήσεις. 

Αυτό προκύπτει από τις εισηγήσεις των ομιλητών στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Wilhem Molterer, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (EIT) Martin Kern, ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στις Βρυξέλλες Λάζαρος Πανουργιάς, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Moedas για το καινούριο Πρόγραμμα Horizon Keith Sequeira, και ο ευρωβουλευτής της Επιτροπής Προϋπολογισμού Paul Rubig. Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών συμμετείχε ο κορυφαίος Έλληνας επιχειρηματίας Αντώνης Καράτζης που δραστηριοποιείται σε 64 χώρες από το Ηράκλειο Κρήτης. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 250 προσκεκλημένοι από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας, τις κορυφαίες τράπεζες και Fund χρηματοδότησης εταιριών, εκπρόσωποι των Ταμείων Συνοχής και Ανάπτυξης, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Επιτροπής Περιφερειών, και της Επιτροπής Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων. 

"Χτίσαμε από την αρχή το στρατηγικό πλαίσιο και δημιουργήσαμε τα καινούρια εργαλεία για τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τις start-ups τεχνολογικής καινοτομίας. Η δυσπραγία της ελληνικής οικονομίας και οι παθογένειες του ελληνικού δημοσίου που κρατάνε τις παραγωγικές δυνάμεις των Ελλήνων πίσω δεν μπορούν να αποτελούν τροχοπέδη της ανάπτυξης", υπογράμμισε η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε η Εύα Καϊλή: "Σχεδιάσαμε και προτείναμε με την ομάδα μου μία στρατηγική που τελικά υιοθετήθηκε, έχοντας τα συγκεκριμένα προβλήματα της Ελλάδας στον πυρήνα της ανάλυσής μας. Η στρατηγική μας έχει τέσσερις πτυχές: 
α) κατευθείαν πρόσβαση των επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκά κεφάλαια χωρίς τη διαμεσολάβηση του κράτους, γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, την αναμονή για τη δημιουργία αναπτυξιακού νόμου, και τη προσμονή για τη δημιουργία ελληνικής τράπεζας επενδύσεων. 
β) έμφαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία μερισματικού χαρακτήρα και αποφυγή της εξάρτησης από τον τραπεζικό δανεισμό. 
γ) έμφαση σε επενδύσεις για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στη βάση της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης προκειμένου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των επιχειρήσεων να είναι ανταγωνίστηκα και βιώσιμα σε βάθος χρόνου, και 
δ) πρόσβαση σε χρηματοδοτικές συνέργειες στο πλαίσιο της Ένωσης των Κεφαλαιαγορών για την απόκτηση φθηνού και άφθονου κεφαλαίου κίνησης."

Related

start ups 8403061370973640955

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item