Η απάντηση του Προέδρου Ταγιάνι στο Δ. Παπαδημούλη

Απάντηση προς τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ νέου υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, απέστε...


Απάντηση προς τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκ νέου υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, καταδικάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό". 

Σε απάντηση των επιστολών που είχε αποστείλει ο Δημήτρης Παπαδημούλης ως Αντιρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αρμόδιος για τα θέματα ισότητας των φύλων, στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο Αντόνιο Ταγιάνι, απάντησε χθες στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας απερίφραστα «τη χρήση χυδαίων και σεξιστικών αναφορών σε δημοσιεύματα του Τύπου». 

Υπενθυμίζεται ότι αποφασισμένος να διεθνοποιήσει το ζήτημα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε απευθύνει προσωπικές επιστολές τόσο στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι (δυο φορές), όσο και στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λ. Μ. Πασκιέ. 

«Σας καλώ να καταδικάσετε έντονα την προσβλητική, βίαια φασιστική και σεξιστική επίθεση, που τροφοδοτεί το μίσος και είναι κατά της δημοκρατίας», ανάφερε στις επιστολές του ο Δ. Παπαδημούλης και η απάντηση Ταγιάνι, έρχεται να προστεθεί στις διεθνείς αντιδράσεις για το μιαρό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», που ντρόπιασε την Ελλάδα και χρήζει απόλυτης καταδίκης και απομόνωσης. 

Ακολουθεί η απάντηση του Αντόνιο Ταγιάνι προς τη δεύτερη επιστολή του Δημ. Παπαδημούλη:
Αγαπητέ Αντιπρόεδρε,
Αγαπητέ συνάδελφε,
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας με την οποία μου επιστήσατε την προσοχή στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ελληνική εφημερίδα "Mακελειό".

Ως δημοσιογράφος, εκφράζω τη λύπη μου για τη χρήση χυδαίων και σεξιστικών αναφορών σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζω πάντα τέτοιες ενέργειες στο πλαίσιο του θεσμικού μας οργάνου.

Ο σεβασμός των αξιών μας είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημοκρατική και ευημερούσα ανάπτυξη της κοινωνίας μας και οφείλουμε να δεσμευόμαστε σε αυτές τις αξίες και σε όλα τα επίπεδα.
Ειλικρινά δικός σας,
Αντόνιο Ταγιάνι

Related

κοινωνία 7296476666173537913

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item