Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου 2019

Οι προβολές του τρίτου κύκλου του θερινού Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου ξεκινούν και φέτος στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών!...


Οι προβολές του τρίτου κύκλου του θερινού Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου ξεκινούν και φέτος στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών! Η Γαλλική Σχολή και το Γαλλικό Ινστιρούτο μας περιμένει όλους για να δούμε ή να ξαναδούμε διάφορες ταινίες, μερικές φορές αιφνιδιαστικές, αντανακλάσεις της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας και να συμμετάσχουμε σε αυτές τις κινηματογραφικές περιπέτειες, κάτω από τα αστέρια!

Πρόγραμμα Προβολών

11.06.2019, 21.30΄
ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ του François Truffaut (1964)
Ανοίγοντας τον φετινό κύκλο, η Françoise Dorléac, αστέρας του γαλλικού κινηματογράφου, φωτίζει αυτό το δράμα του κινηματογραφιστή François Truffaut, που κυκλοφόρησε το 1964. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Λισαβόνα, όπου πρέπει να δώσει μια διάλεξη για τον Balzac, ο Pierre Lachenay ερωτεύεται τη Nicole, μια αεροσυνοδό. Όταν η σύζυγός του Franca μάθει γι’ αυτή τη σχέση, ο Pierre αποφασίζει να χωρίσει.

27.06.2019, 21.30΄
Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ του Luis Buñuel (1972)
Αυτή η προβολή, που οργανώνεται σε συνεργασία με το Athens Open-Air Film Festival, αναδεικνύει μια ταινία από τη «γαλλική » περίοδο του Luis Buñuel. Tα ζευγάρια Thévenot (Paul Frankeur και Delphine Seyrig) και Sénéchal (Jean-Pierre Cassel και Stéphane Audran), βρίσκονται σε ένα δείπνο το οποίο διαρκώς διακόπτεται. Για λόγους τόσο παράλογους όσο και αναπάντεχους, καθυστερούν το δείπνο και βρίσκουν την ευκαιρία ν α μπουν στον εξαιρετικά επικριτικό κόσμο της υψηλής κοινωνίας και του ιδιόρρυθμου σύμπαντος του Buñuel.

16.07.2019, 21.30΄
CONTE D’ÉTÉ του Éric Rohmer (1996)
Το φεστιβάλ συνεχίζει σε καλοκαιρινή νότα με την ταινία Conte d'été του Éric Rohmer, του οποίου η ποίηση έχει χαρακτηρίσει τον γαλλικό κινηματογράφο. Σε αυτό το ελαφρύ και αυθάδες έργο, ο ήρωας, ο Gaspard, ένας Παριζιάνος κατά την διάρκεια ενός ξεφαντώματος, συναντά μια, στη συνέχεια δύο, έπειτα τρεις τουρίστριες με τις οποίες περνάει ένα ρομαντικό καλοκαίρι.

04.09.2019, 21.30’
«Madame de…» του Max Ophüls

Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων, ελληνικοί υπότιτλοι.

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Related

φεστιβαλ 6998479505816786512

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item