Η ζωή που θες

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  Κάθε άνθρωπος στη ζωή του βάζει κάποιους σκοπούς, θέτει στόχους και προσπαθεί να τους πετύχει. Η πορεί...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Κάθε άνθρωπος στη ζωή του βάζει κάποιους σκοπούς, θέτει στόχους και προσπαθεί να τους πετύχει. Η πορεία σε αυτόν τον αγώνα ωστόσο, παρουσιάζει πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Μια ματιά στη καθημερινή μας ζωή θα μας φέρει μπροστά σε πολυάριθμα παραδείγματα. Τη στιγμή αυτή λοιπόν, θα πρέπει να αντλήσει δύναμη και άκαμπτη θέληση για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες περιστάσεις. Και κυρίως να απαντήσει στο ερώτημα: "Να ζήσω τη ζωή που θέλω ή τη ζωή που μπορώ;"

Από μικρή ηλικία ακούμε διαρκώς τη λέξη "πρέπει" σε διάφορες περιστάσεις και με διαφορετικές μορφές. Μας περικλείουν άνθρωποι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθοδηγήσουν τη ζωή μας. Να απαντήσουν οι ίδιοι στα διλλήματα που μας θέτει η ίδια η ζωή. Σωστό ή λάθος, δίκαιο ή άδικο, ηθικό ή ανήθικο. Αν και ο καθένας μας έχει το δικό του κριτήριο, τον δικό του ηθικό κώδικα, είναι σύνηθες να επηρεαζόμαστε και να λαμβάνουμε αποφάσεις βάση των απόψεων και των ηθικών αξιών τρίτων οι οποίες πολλές φορές δεν συνάδουν με τις δικές μας επιθυμίες και μας οδηγούν μακριά από τους στόχους που έχουμε θέσει, απλά και μόνο για να γίνουμε αποδεκτοί.

Έτσι πολλές φορές μένουμε με τα όνειρα και τα θέλω μας… στο χέρι και το πιο τραγικό ακόμα, χάνουμε ανθρώπους από κοντά μας γιατί δεν κάλυπταν απλά τις προδιαγραφές των υπολοίπων. Εγκλωβιζόμαστε σε όλα τα κοινωνικά, ηθικά και συναισθηματικά "πρέπει", αγνοώντας την καρδιά μας και τις πραγματικές μας επιθυμίες. Αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε αυτά που οι άλλοι μας επιβάλλουν παραμερίζοντας τον εαυτό μας, ξεχνώντας πως ζούμε για εμάς και όχι για εκείνους.

Θα πρέπει λοιπόν, να μάθουμε να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από αυτή τη "θάλασσα" των απόψεων προτού μας πνίξει. Να μη σπαταλάμε τη ζωή που μας δόθηκε αφήνοντας το "πηδάλιο" σε άλλους. Έτσι θα έχουμε την ικανοποίηση ότι αποκτήσαμε κάτι ή φτάσαμε στο σημείο που θέλαμε με τον δικό μας τρόπο.

Η πραγματική ευτυχία, δεν κερδίζεται από την αποδοχή των άλλων, χτίζεται μέσα μας και αφορά το πώς επιλέγουμε εμείς να αξιοποιήσουμε το χρόνο που μας έχει δοθεί σε αυτόν τον κόσμο.

Ακόμα και αν τα γεγονότα που θα προκύψουν από τις αποφάσεις μας δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αυτό δεν πρέπει να μας πτοήσει. Άλλωστε για να επιτύχεις κάτι πρέπει πρώτα να αποτύχεις.

Πέτρος Παπανικολάου


Related

What's hot? 8261587163879607124

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item