Αλήθειες texting

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ας μην καταδικαστεί καθένας και για τις έξι αυτές φρασούλες, ωστόσο αρκετές από αυτές θα σας κάνουν να...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ας μην καταδικαστεί καθένας και για τις έξι αυτές φρασούλες, ωστόσο αρκετές από αυτές θα σας κάνουν να ταυτιστείτε με το περιεχόμενο που πραγματικά κρύβεται από πίσω…

Δουλειά, σχολή, στο δρόμο, σε μια συνάντηση, σε τρυφερό ενσταντανέ… Είναι άπειρα τα σημεία που μπορεί να βρίσκεσαι και, πάντα μαζί σου, είναι ο μικρός παραλληλόγραμμος διαβολάκος που είναι γεμάτος με αυτά τα… social media. Όλο και κάποιος θα σου στείλει μήνυμα να δει τι κάνεις, να μάθει τα νέα σου, να σε φλερτάρει, να σε βρίσει… Μια μεγάλη γκάμα από επιλογές και κάποια βασικά κλισέ που θα απαντήσεις, ενδεχομένως όμως να μην γράφεις αυτό που πραγματικά εννοείς.

Επέλεξα έξι κλασικές ατάκες που συχνά-πυκνά γράφονται σε αυτή την αναθεματισμένη οθόνη και τις παραθέτω:

1. "Μωρέ να, τρέχω λίγο αυτόν τον καιρό, δεν προλαβαίνω". 
Μετάφραση: "Έχω χρόνο, απλά όχι για εσένα". Σαφώς και όσο μεγαλώνεις οι χρόνοι περιορίζονται μιας και οι υποχρεώσεις αυξάνονται, ωστόσο, πείτε την αλήθεια… Δεν γίνεται πάντα για μερικούς να είσαι μονίμως απασχολημένος. Κάτι γίνεται. Πάρε το μήνυμα και ξεκόλλα!

2. "Μήπως φτάνεις;"
Μετάφραση: "Θέλω να μου πεις ναι ή τέλος πάντων κάτι που θα επιβεβαιώσει την άφιξή σου, προκειμένου να ξέρω αν θα ξεκινήσω κι εγώ". Ναι, ναι. Είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, αργώ στα ραντεβού μου και ξεκάθαρα η παραπάνω ατάκα σημαίνει πάντα το ίδιο πράγμα. Συνήθως ακολουθεί τηλεφωνάκι αλήθειας που ξεδιπλώνει «ευχούλες» επειδή έχω καθυστερήσει…

3. "Να κανονίσουμε κάνα καφέ". Μετάφραση: "Δεν υπάρχει περίπτωση να σε δω ξανά εσκεμμένα για τα επόμενα 10 χρόνια, τουλάχιστον". Μάλιστα, όσο πιο ενθουσιώδης είναι ο τόνος της φωνής σου όταν εκφράζεις το «να κανονίσουμε», τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να μη γίνει ποτέ. Και εδώ ξέρω ότι δεν είμαι μόνος στην κατηγορία…

4. "Χαχα".
Μετάφραση: "Ναι οκ, συμφωνώ με το αστείο σου αλλά τι; Θες και επιβεβαίωση;". Είναι κανόνας. Αν το χέρι δεν κολλήσει στο «χ» και στο «α» τουλάχιστον 120 φορές ως απάντηση σε κάποιο αστείο ή meme, ο άλλος ή το έχει ήδη δει, ή απλά μπήκε στον κόπο να σου απαντήσει για να μην σε απογοητεύσει. Μπορεί και όχι. Προχωράμε…

5. "Θεάθηκε".
Αυτό δεν είναι απάντηση. Είναι κατάσταση. Είναι μια οικτρή πραγματικότητα την οποία γνωρίζουν καλά όσοι έχουν μπει friendzone, όσοι είναι αποτυχημένοι (ή υπερβολικά επιτυχημένοι) γύπες και γενικά όσοι δεν παίρνουν feedback σε μήνυμά τους. Ένα σιωπηλό χειροκρότημα σε όσους ακόμα εκεί έξω επιμένουν να στέλνουν σε συνομιλία-τοίχο… “Never make fun of the honored men”

6. "Οκ" ή "Χεράκι". 
Μετάφραση: Το πραγματικό νόημα δεν το περνάει το σάιτ. Γι’ αυτό θα εκφραστώ χωρίς μπινελίκι. Ρε παιδιά ειλικρινά. Χεράκι στέλνω ελάχιστα, «οκ» δεν γράφω ποτέ σκέτο. Ξέρετε γιατί; Νοιάζομαι για τον συνομιλητή! Θέλει τρυφερότητα, θέλει στοργή ακόμα και στα ξερά απρόσωπα μηνύματα. Μην είστε σκληροί. Εκτός αν πρέπει. Αν πρέπει, γυρίστε στην κατηγορία «5».

Είναι φανερό μετά από αυτόν τον εξάλογο αλήθειας ότι ο κοινωνικός περίγυρος δεν θα είναι πια τόσο ζεστός και γλυκός απέναντί μου. Θα το δεχτώ. Κάπου εδώ να πω ότι το «σέξι» στον τίτλο ήταν ξεκάθαρα για τα clicks και να ζητήσω συγγνώμη σε όσους περίμεναν να διαβάσουν κάτι kinky.

Επιφυλάσσομαι για επόμενο κείμενο. Αν έχετε κι εσείς κάποια σταθερά μηνύματα που στέλνετε αλλά εννοείτε κάτι άλλο, ξέρετε που θα με βρείτε για να το συζητήσουμε.

Γιώργος Αναγνώστου

Related

What's hot? 2222292725956157475

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item