Ανακοινώθηκε η σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΕΚ

Τα μέλη του ΕΚ ψήφισαν για τη σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών την Τετάρτη στις 12.00 (τοπική ώρα). Η πρόταση που υποβλή...


Τα μέλη του ΕΚ ψήφισαν για τη σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών την Τετάρτη στις 12.00 (τοπική ώρα). Η πρόταση που υποβλήθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων (δηλ. τον Πρόεδρο του ΕΚ και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων) εγκρίθηκε δι’ ανατάσεως της χειρός. Η σύνθεσή τους ανακοινώθηκε στις 19.00 (τοπική ώρα).

Σχετικές πληροφορίες

Οι διακοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαχειρίζονται σχέσεις και ανταλλάσσουν πληροφορίες με εκλεγμένους αντιπροσώπους σε άλλες χώρες, περιφέρεις και οργανισμούς με στόχο την προώθηση των αξιών της ΕΕ: την ελευθερία, τη δημοκρατία, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και το κράτος δικαίου.

Οι πολιτικές ομάδες και τα μη εγγεγραμμένα μέλη αποφασίζουν για τη σύνθεση των αντιπροσωπειών, φροντίζοντας να εκπροσωπούνται δίκαια τα κράτη μέλη, οι πολιτικές κατευθύνσεις των μελών του ΕΚ αλλά και τα φύλα.

Επόμενα βήματα

Οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των αντιπροσωπειών θα εκλεγούν μετά τη σύστασή τους σε σώμα σε συνεδριάσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2019.

Related

What's hot? 4843591770999563370

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item