Παρέμβαση του Πέτρου Κόκκαλη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

"Σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως τους μετρά η ...


"Σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως τους μετρά η Eurostat, στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο."  

Τα παραπάνω τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη με θέμα τις προτεραιότητες της Φινλανδικής Προεδρίας.  

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:  

"Θα ήθελα με τη σειρά μου να καλωσορίσω τη φινλανδική προεδρία  και να τονίσω ότι αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο ιδιαίτερα για τα θέματα που είναι ψηλά στην Ατζέντα σας, όπως η  εφαρμογή του κράτους δικαίου, η  βιώσιμη ανάπτυξη και η κλιματική έκτακτη ανάγκη. Ως η χώρα που υιοθετήσατε τον παγκόσμια φιλόδοξο στόχο ανθρακικής ουδετερότητας  έως το 2035, η Φινλανδία ανοίγει δρόμους και  περιμένουμε να δείξετε την ίδια ηγετική αποφασιστικότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με το σημερινό βηματισμό μας κινδυνεύουμε να μην επιτύχουμε το στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού ο οποίος είναι ήδη ξεπερασμένος από τα νέα κλιματικά δεδομένα και την αυξανόμενη κατανόηση μας γι’ αυτά.  Η Φινλανδία με τις γενναίες  πρωτοβουλίες σε θέματα κλιματικής ανάγκης είναι μια χώρα που δημιουργεί το μέλλον και μας χρειάζεται αυτή η προοδευτική ματιά σας. Σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως τους μετρά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, περιλαμβάνοντας ξεκάθαρους δείκτες και στόχους σε όλους τους τομείς. Ας επενδύσουμε σε έναν κόσμο για όλους!"  

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση εδώ

Related

What's hot? 1372167910918384383

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item