Megan Rapinoe... for President

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ  Ο Διονύσης Ελευθεράτος, άνθρωπος που με συντρόφευε με τη φωνή του τα μεσάνυχτα στα παιδικά μου χρόνια, δι...


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ 

Ο Διονύσης Ελευθεράτος, άνθρωπος που με συντρόφευε με τη φωνή του τα μεσάνυχτα στα παιδικά μου χρόνια, διερωτήθηκε προφανώς ρητορικά "Εξουσία, τι μπάλα παίζεις". Σε ένα εκπληκτικό βιβλίο, ο δημοσιογράφος σκιαγραφεί περιπτώσεις αθλητικών γεγονότων από Ελλάδα κι εξωτερικό, οι οποίες αλλοιώθηκαν ή επηρεάστηκαν άμεσα από πολιτικούς παράγοντες.

Το ότι πολιτική και αθλητισμός και κυρίως το ποδόσφαιρο έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους είναι σαφέστατα γνωστό τοις πάσι. Πολλοί δε μάλιστα υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο έχει παραδοθεί εξ ολοκλήρου στα χέρια της εξουσίας και δεν μπορεί πλέον παρά να εκτελεί τις εντολές της.

Η δύναμη του ποδοσφαίρου όμως είναι τέτοια που, όσο κι αν δεν τον αντιλαμβάνονται πολλές φορές οι ίδιοι οι αθλητές, μπορεί να πάει κόντρα στην εξουσία και να στείλει με περίτρανο τρόπο τα δικά του μηνύματα. Η αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο, φαίνεται πως το γνωρίζει καλά αυτό.

Η 34χρονη εξτρέμ, που κατέκτησε με τη χώρα της το Παγκόσμιο Κύπελλο όντας η καλύτερη παίκτρια του θεσμού, δεν εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία για δική της προβολή. Τη χρησιμοποίησε ως "όπλο" σε βάρος της εξουσίας Τραμπ, της FIFA και όλων των ομοφοβικών και συντηρητικών του κόσμου τούτου.

Η gay αθλήτρια αρνείται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο και να δώσει το χέρι της σε έναν πρόεδρο ξεκάθαρα ομοφοβικό και παράλληλα αλλοπρόσαλλο. Έναν άνθρωπο που δηλώνει "ok" με τους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά την ίδια στιγμή απαγορεύει στις πρεσβείες των ΗΠΑ να τιμήσουν τον μήνα υπερηφάνειας του ΛΟΑΤ. Παράλληλα, έναν άνθρωπο απόλυτα μισογύνη, που δεν ντρέπεται καν να μιλήσει χυδαία δημοσίως ακόμη και για την ίδια του την κόρη.

Σε ΑΥΤΟΝ τον άνθρωπο, η Μέγκαν Ραπίνο είπε, ξαναείπε και θα ξαναπεί ένα μεγάλο ΟΧΙ. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει προαναγγείλει εδώ και μέρες ότι είτε κατακτούσε είτε όχι η Αμερική το Μουντιάλ, σύσσωμη η Εθνική Γυναικών θα προσκαλείτο στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ραπίνο, σύσσωμη η Εθνική Γυναικών θα ρίξει "πόρτα".

Η Ραπίνο φυσικά δεν έμεινε μόνο στον Τραμπ. Τα έβαλε δημοσίως και με την εξουσία της FIFA, κάτι που έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν, υπογραμμίζοντας το πρόβλημα της ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα τα οποία συντηρεί (και) η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ασχέτως εάν "εμπορικά" προσπαθεί να στείλει μηνύματα κατά του ρατσισμού με μότο όπως "My Game Is Fair Play".

Άνθρωποι με τα πιστεύω, το σθένος, το θράσος αν θες και τη δυναμική της Μέγκαν Ραπίνο μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Μόνο τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να το πετύχουν. Το είπε και η ίδια λίγο μετά το τέλος του τελικού με την Ολλανδία: "Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει εμάς, τις νεαρές γυναίκες, τα νεαρά αγόρια, όλους".

Τι θα 'λεγε η Μέγκαν για την προεδρία των ΗΠΑ; Τον Ιούλιο του 2020 θα κλείσει τα 35. Προλαβαίνει...

Μάριος Μάντζος

Related

What's hot? 7082188240612214351

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item