Animasyros: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων γίνεται 12 χρονών!

Το  Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων , η μεγάλη γιορτή του animation, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, θα πραγμα...



Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, η μεγάλη γιορτή του animation, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, θα πραγματοποιηθεί για 12η συνεχή χρονιά, από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ, με τίτλο "AnimaGreen", είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και στην αειφορία. Το Animasyros προσεγγίζει την αειφόρο ανάπτυξη όχι μόνο σε σχέση με το περιβάλλον, αλλά ως διαδικασία που εξασφαλίζει τη διατήρηση και διάδοση της καλλιτεχνικής κληρονομιάς και δημιουργίας, μέσω των νέων τεχνολογιών. Παράλληλα, συνδέεται άρρηκτα με την εκπαίδευση, την ανοικτή πρόσβαση στην πληροφορία, την αστική ανανέωση και τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθούν μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες αλλά και ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα Τρίτης Ηλικίας και ΑμεΑ, υπό το συντονισμό διακεκριμένων εκπαιδευτών από όλον τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ

Με τρία, σταθερά, διαγωνιστικά τμήματα, Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Μεγάλου Μήκους, θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό & Ελληνικό Πανόραμα, Ταινίες για όλη την οικογένεια), το Animasyros12 φιλοδοξεί για ακόμα μία χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων δημιουργών ταινιών κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, για τη 12η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ επιλέγει ως τιμώμενες χώρες τη Σουηδία, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα και το Σουηδικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Αγορά

Το φεστιβάλ συνεχίζει το επιτυχημένο τμήμα της Αγοράς σε Σύρο και Αθήνα, ενισχύοντας τη δημιουργία ενός ετήσιου δικτύου επαγγελματιών, τόσο δημιουργών όσο και παραγωγών και διανομέων, για τον κλάδο της εμψύχωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε το animasyros.gr ή το https://filmfreeway.com/AnimaSyrosInternationalAnimationFestivalAgora-949575.

Related

What's hot? 6931181285095971713

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item