Ομιλία Δ. Παπαδημούλη για το σχέδιο Γενικού Προϋπολογισμού για το 2020

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης , μί...


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο «Παρουσίαση από το Συμβούλιο της θέσης του σχετικά με το σχέδιο γενικού προϋπολογισμού - οικονομικό έτος 2020».

Το Συμβούλιο εκπροσώπησε ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών Kimmo Tiilikainen και την Κομισιόν ο αρμόδιος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους Günther Oettinger. Απευθυνόμενος προς το Συμβούλιο και την Επιτροπή, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ κα Πρόεδρε.

Κ. Τιλικάινεν, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανένας ομιλητής από οποιαδήποτε Πολιτική Ομάδα που να στηρίξει, έστω και εμμέσως, τις περικοπές που προτείνει το Συμβούλιο και η Προεδρία σας. Τις απέρριψε με τεκμηρίωση και ο επίτροπος Έτινγκερ και οι εκπρόσωποι όλων των Πολιτικών Ομάδων!

Είναι αδύνατον με τις περικοπές που προτείνετε να υλοποιηθούν οι στόχοι - όχι που ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όχι οι στόχοι που θέτει η Κομισιόν, αλλά και οι στόχοι που το ίδιο το Συμβούλιο θέτει.

Και είναι πάρα πολύ κακό σήμα αυτό και για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, που ετοιμάζεται από το Συμβούλιο για την επόμενη επταετία. Έτσι θα υλοποιήσουμε τους στόχους για την κλιματική αλλαγή; Για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων; Για τη συνοχή; Για τη καινοτομία; Για την εκπαίδευση;

Πρέπει να αλλάξετε ρότα: Με λιγότερα χρήματα δεν γίνονται περισσότερα. Αυτά τα έκανε μόνο ο Ιησούς Χριστός».

Δείτε το σχετικό βίντεο στο ακόλουθο link: https://youtu.be/2i8Y2Urxbc4

Related

What's hot? 7146953273853376029

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item