Η Ελίζα Βόζεμπεργκ για την κατάρρευση της Thomas Cook

Με αφορμή τη χρεωκοπία του ταξιδιωτικού κολοσσού «Τhomas Cook», η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία  Ελίζα Βόζ...Με αφορμή τη χρεωκοπία του ταξιδιωτικού κολοσσού «Τhomas Cook», η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία  Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, μέλος της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας την έντονη ανησυχία που έχει προκαλέσει η εξέλιξη αυτή στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά αλλά και στη χώρα μας. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρει ότι η κατάρρευση της Τhomas Cook, που διαθέτει σημαντικό μερίδιο στην αγορά, αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή ο επιχειρηματικός κόσμος, οι ξενοδόχοι και οι φορείς του κλάδου προσπαθούν να υπολογίσουν τις ζημιές που θα υποστούν. Επιπλέον, παρά τις διαβεβαιώσεις των βρετανικών αρχών για άμεση καταβολή αποζημιώσεων της εταιρίας προς ξενοδοχεία και υπαλλήλους στην Ελλάδα, η κα Βόζεμπεργκ επισημαίνει ότι η διαδικασία αποπληρωμής είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και κοστοβόρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν δημιουργεί προσδοκία είσπραξης των οφειλομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βόζεμπεργκ ζητά από την Κομισιόν να προβεί σε άμεση εκτίμηση επιπτώσεων και να συμβάλει, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές στα κράτη μέλη από την  κατάρρευση του μεγάλου ταξιδιωτικού ομίλου αλλά και να διατηρήσει η ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητάς της.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

"Η χρεωκοπία του Διεθνούς Οργανωτή Ταξιδίων (Tour Operator) «Τhomas Cook» έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία είχε σημαντικό μερίδιο στην αγορά, αυτή η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας, με τον επιχειρηματικό κόσμο, τους ξενοδόχους και τους φορείς του κλάδου να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση των αρνητικών επιπτώσεων και του άμεσου κόστους των ζημιών που υπέστησαν. Σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων της εταιρείας προς ξενοδοχεία και υπαλλήλους της στην Ελλάδα, οι βρετανικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την άμεση αποπληρωμή τους. Ωστόσο, η διαδικασία αποπληρωμής είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και κοστοβόρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν δημιουργεί προσδοκία είσπραξης των οφειλομένων.

Δεδομένου του όγκου των ξενοδοχείων συνεργάζονταν με την Thomas Cook, οι περιοχές στην Ελλάδα που επηρεάζονται περισσότερο από τη χρεωκοπία της εταιρίας είναι τα νησιά Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Σκιάθος, Κρήτη και Κως, όπου υπάρχουν και αρκετοί εγκλωβισμένοι τουρίστες που περιμένουν να επαναπατριστούν. Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή:

Σκοπεύει να προβεί σε άμεση εκτίμηση αντικτύπου, προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες της ανωτέρω δυσμενούς εξέλιξης στο τουριστικό προϊόν της Ευρώπης;

Πώς προτίθεται να συμβάλει, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές στα κράτη μέλη από την  κατάρρευση της Thomas Cook και να διατηρήσει η ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητάς της;"

Related

What's hot? 390126939599272758

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item