Πρώτη έκδοση του Ψηφιακού Νοεμβρίου από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Ο Ψηφιακός Νοέμβριος είναι ένα νέο ετήσιο ραντεβού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, αφιερωμένο στη ψηφιακή δημιουργία και στις καινοτ...


Ο Ψηφιακός Νοέμβριος είναι ένα νέο ετήσιο ραντεβού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, αφιερωμένο στη ψηφιακή δημιουργία και στις καινοτόμες πρακτικές, όπου όλοι καλούνται να παίξουν, να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν και να ανταλλάξουν ιδέες. 

Ο Ψηφιακός Νοέμβριος, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, καθορίζεται από τέσσερις λέξεις-κλειδιά: Σκέψη, Δημιουργία, (Από)κωδικοποίηση, Παιχνίδι, οι οποίες επιτρέπουν την κατανόηση των δυνατοτήτων του ψηφιακού. 

Συναυλίες, εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλίες ... ζήστε τον πρώτο Ψηφιακό Νοέμβρη με την οικογένειά σας ή / και τους φίλους σας! 

Είσοδος ελεύθερη 

Το πρόγραμμα σε τίτλους: 

> 04.11.2019, 19.00 | Οι Δευτέρες είναι (P) arty ! : Jérémie Bernaert 
Φωτογραφική περιπλάνηση με τον Jérémie Bernaert στους δρόμους των Εξαρχείων - Έκθεση και βραδιά με DJ στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Σε συνεργασία με την A-Dash. 

> Τα Σάββατα 02, 09, 16 & 23.11.2019 | Εργαστήρια ψηφιακού κώδικα γένους θηλυκού! 
Μύηση μιας ομάδας 25 κοριτσιών ηλικίας 11 με 15 ετών στην σύνταξη κώδικα. Σε συνεργασία με την ένωση Mataroa. 

> 04, 09 & 23.11.2019 | Éditathons : Οι πρώτοι μαραθώνιοι δημιουργίας εκπαιδευτικών εργαλείων 
Οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας καλούνται να συμμετάσχουν σε τρεις εκπαιδευτικούς μαραθώνιους « éditathons » που θα διοργανωθούν στην Αθήνα, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δημιουργήσουν περιεχόμενο ψυχαγωγικού χαρακτήρα για την εκπαιδευτική πλατφόρμα IFprofs-Grèce, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους καθηγητές γαλλικών παγκοσμίως. 

> κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου, 16.00 με 18.00 | Μαθήματα Γαλλικών εξ αποστάσεως 
Το Γαλλικό Ινστιτούτο προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να έρθουν και να ανακαλύψουν πως γίνεται ένα μάθημα γαλλικών εξ αποστάσεως με διασκεδαστικό και φιλικό τρόπο! 

> Από 05 ως 30.11.2019 | Έκθεση & εργαστήρια βιντεοπαιχνιδιών « S’il vous play » 
Μια έκθεση που θα σας μυήσει στην πλούσια ανεξάρτητη γαλλική δημιουργία στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών. 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται εργαστήρια με ελεύθερη συμμετοχή. 
Τρίτη με Παρασκευή, 15.00 με 19.00 και τα Σάββατα, 10.00 με 14.00 

> 21.11.2019, 19.00 | Πλατό media : Ψηφιακός κόσμος χωρίς γυναίκες: αδιανόητο και μη αποδεκτό Ένα Plateau-Media που θα επικεντρωθεί στη σχέση γυναίκας και ψηφιακού κόσμου και θα δώσει το λόγο σε όσες θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τα πρότζεκτ τους. 

> 21.11.2019, 11.00│Στρογγυλή τράπεζα : Νέα εικονική και αυξημένη πραγματικότητα: τάσεις, εφαρμογές και ανάπτυξη για τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση 
Μια στρογγυλή τράπεζα που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Power X, με θέμα την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και την εφαρμογή της στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της εκπαίδευσης. 

> 21-23.11.2019 │Έκθεση: Εικονική πραγματικότητα: μια κατάδυση σε εικονικούς κόσμους με άπειρες δυνατότητες. 
Μια αποκλειστική επιλογή VR ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και καλλιτεχνικής κληρονομιάς θα προβάλλονται για τρεις μέρες στο Γαλλικό Ινστιτούτο με ελεύθερη είσοδο, προκειμένου να βιώσετε την απόλυτη VR εμπειρία!

 > 29.11.2019 │ Dj set Olga Kouklali στο Gazarte ****************************************************************************** 
Το πλήρες πρόγραμμα του Ψηφιακού Νοέμβριου θα ανακοινωθεί σύντομα

Related

What's hot? 78684317727299895

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item