i-Portunus: νέες δυνατότητες στους Ευρωπαίους καλλιτέχνες να εργαστούν στο εξωτερικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δοκίμασε με επιτυχία έναν νέο μηχανισμό προώθησης της κινητικότητας για καλλιτέχνες και επαγγελματίες του τομέα τ...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δοκίμασε με επιτυχία έναν νέο μηχανισμό προώθησης της κινητικότητας για καλλιτέχνες και επαγγελματίες του τομέα του πολιτισμού.Το i-Portunus, μια πιλοτική δράση που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος της ΕΕ Δημιουργική Ευρώπη, είναι ένα απτό αποτέλεσμα της Νέας ευρωπαϊκής ατζέντας για τον πολιτισμό η οποία εγκρίθηκε το 2018. 

Με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ το 2019, το i-Portunus χρηματοδότησε 343 καλλιτέχνες και επαγγελματίες του τομέα του πολιτισμού στις τέχνες του θεάματος ή τις εικαστικές τέχνες από 36 χώρες για να διαμείνουν και να εργαστούν στο εξωτερικό από 15 έως 85 ημέρες. 

Ο επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Tίμπορ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που εγκαινίασα αυτό το πρόγραμμα που είναι το πρώτο σε επίπεδο ΕΕ που βοηθά καλλιτέχνες και επαγγελματίες στον τομέα του πολιτισμού να αποκτήσουν εμπειρία στο εξωτερικό και να διαμορφώσουν νέες συμπράξεις με άλλους δημιουργούς εκτός συνόρων. Αυτό είναι σημαντικό για να αναπτυχθεί η καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα στον τομέα του πολιτισμού και τον δημιουργικό τομέα στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για τομείς που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις οικονομίες μας και τις κοινωνίες μας.»

Related

What's hot? 338337951509740236

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item