Παρέμβαση Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του ΕΚ για το μεταναστευτικό

Το μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από το 2015 καθώς και την ανεύθυνη στάση των κρατών μελών π...


Το μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από το 2015 καθώς και την ανεύθυνη στάση των κρατών μελών που έχουν κλείσει τα σύνορά τους ανέδειξε για ακόμη μία φορά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, με παρέμβαση σε συζήτηση επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επισήμανε ότι παρά τη συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική της νέας κυβέρνησης, οι συνεχιζόμενες αυξημένες ροές μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά καθιστούν αδύνατη τη διαχείριση του προβλήματος χωρίς την συνδρομή της Ε.Ε. και τον δίκαιο και άμεσο επιμερισμό των ευθυνών σε όλα τα κράτη μέλη. 

Η κυρία Βόζεμπεργκ δεν παρέλειψε να μεταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ανησυχία των Ελλήνων, κάνοντας αναφορά στο μεγάλο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στη Σάμο από απελπισμένους πολίτες με αίτημα την άμεση μεταφορά από το νησί μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της ευρωβουλευτού:  

"Κύριε Πρόεδρε, Το 2015 η Ελλάδα ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος. Η Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας του 2016 λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό, όμως εδώ και αρκετούς μήνες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται καθημερινά στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και η κατάσταση είναι εκρηκτική. Παράλληλα, ο πρόεδρος Ερντογάν απειλεί και εκβιάζει με νέες ανεξέλεγκτες ροές. Σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, η Ελλάδα αδυνατεί μόνη της να διαχειριστεί το πρόβλημα παρά τη μεταναστευτική πολιτική της νέας Κυβέρνησης, που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορούμε -συνάδελφοι- να προχωρήσουμε έτσι! Πρέπει εδώ και τώρα να μοιραστούμε όλοι ανεξαιρέτως την ευθύνη του προβλήματος που είναι ευρωπαϊκό. Οι χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους οφείλουν επειγόντως να δεχθούν τους πρόσφυγες που τους αναλογούν. Η λύση και η διαχείριση του θέματος επιβάλλεται να είναι ΆΜΕΣΗ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ και κυρίως ΔΙΚΑΙΗ!".

Related

What's hot? 5880310500427542990

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item