Ανασκόπηση θητείας για την Επιτροπή Juncker από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος Juncker αναφέρθηκε στην πρόοδο που πραγματοποιήθηκε στους τομείς προτεραιότητας της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης της αν...


Ο Πρόεδρος Juncker αναφέρθηκε στην πρόοδο που πραγματοποιήθηκε στους τομείς προτεραιότητας της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και των επενδύσεων, πρόοδος η οποία έδωσε νέα ώθηση στην Ευρώπη. Μίλησε επίσης για τη βελτίωση που επετεύχθη όσον αφορά την επικοινωνία με τους πολίτες, για την προσοχή που δόθηκε στα σημαντικά ζητήματα και για τη βελτίωση της νομοθετικής διαδικασίας μέσω του περιορισμού του αριθμού των νομοθετικών προτάσεων. 

Εξέφρασε ακόμα τη δυσαρέσκειά του για τη μη ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, την οποία θεωρεί "κλειδί" για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, αλλά απαρίθμησε και επιτυχίες στους τομείς των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. 

Οι σχέσεις με την Αφρική και οι 15 νέες εμπορικές συμφωνίες αναφέρθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ως επιτυχίες. Για τον Προέδρο Juncker, ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη και κάλεσε τα μέλη του ΕΚ να συνεχίσουν να μάχονται για την Ευρώπη ενάντια στον "ηλίθιο" εθνικισμό. 

Αρκετοί από τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τις προσπάθειές του κατά τα περασμένα πέντε χρόνια για την αντιμετώπιση της οικονομικής και της μεταναστευτικής κρίσης, για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, για την αναβάθμιση των κοινωνικών θεμάτων και για την απομάκρυνση από τις πολιτικές λιτότητας. Τον επαίνεσαν επίσης για την άρνησή του να παραδώσει τα όπλα όσον αφορά το σεβασμό των ελευθεριών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ορισμένοι τόνισαν επίσης τις προσπάθειες της Επιτροπής να τονωθούν οι επενδύσεις, να ενισχυθεί η ενιαία αγορά και να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια. 

Κάποιοι βουλευτές άσκησαν κριτική στην Επιτροπή Juncker για την ανεπάρκεια των ενεργειών της όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, καταδίκασαν την "αναιμική" προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και δήλωσαν ότι δεν έγιναν αρκετά για την επίλυση των κοινωνικών θεμάτων.

Related

What's hot? 8784616241317774347

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item