Στέλιος Koύλογλου: "Θα γίνουμε ο εφιάλτης των δολοφόνων της Δάφνη Καρουάνα Γκαλίσια "

"Θα γίνουμε ο εφιάλτης των δολοφόνων της Καρουάνα Γκαλίσια", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου , κατά τη ...


"Θα γίνουμε ο εφιάλτης των δολοφόνων της Καρουάνα Γκαλίσια", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Μαλτέζας δημοσιογράφου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία της. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Mαλτέζος ευρωβουλευτής από το ΕΛΚ, Ντέιβιντ Kάζα, ο οποίος επισήμανε ότι δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της Καουράνα Γκαλίσια, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, ενώ η δημόσια έρευνα που διεξάγει η κυβέρνηση της Μάλτας, δεν είναι «ανεξάρτητη». 

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Σ. Κούλογλου δήλωσε τα εξής:  "Με αφορμή τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής διερωτώμαι: Είναι ευρωπαϊκός τρόπος ζωής η δολοφονία δημοσιογράφων και η συγκάλυψή τους; Όχι! Η δολοφονία της Δάφνης και στη συνέχεια του Σλοβάκου δημοσιογράφου, Γιαν Κούσιακ, δείχνει την πίεση που ασκείται σε δημοσιογράφους στην ΕΕ, οι οποίοι αισθάνονται όλο και λιγότερο ασφαλείς και ελεύθεροι να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο θα το αντιμετωπίσουμε και θα το πολεμήσουμε. Οι δράστες, αλλά και αυτοί που καλύπτουν τους δολοφόνους της Δάφνης, ας μην έχουν αυταπάτες. Θα τους πολεμήσουμε ως το τέλος. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά. Για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα σταματήσουμε ούτε μια στιγμή. Με κάθε ευκαιρία θα επαναφέρουμε το ζήτημα της δολοφονίας της Δάφνης και τη συγκάλυψή της. Θα γίνουμε ο εφιάλτης των δολοφόνων της και όλων των συνενόχων τους. Η Δάφνη θα είναι παρούσα και θα ζει για πάντα στη μνήμη μας". 

Με πρωτοβουλία του Σ. Κούλογλου και της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θεσπίστηκε το βραβείο το οποίο απονέμεται σε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, δημοσιογράφους και υπέρμαχους της αλήθειας, στο όνομα της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίσια. Τον περασμένο Απρίλιο, τιμήθηκε με το εν λόγω βραβείο ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Related

What's hot? 229505295474321415

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item