ROY | Movie Review: El Camino

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ RENEGADES OF YOUTH Στο τελευταίο επεισόδιο του Breaking Bad, το αριστούργημα "Felina", η ιστορία του Walter W...


ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ RENEGADES OF YOUTH

Στο τελευταίο επεισόδιο του Breaking Bad, το αριστούργημα "Felina", η ιστορία του Walter White ολοκληρώθηκε. o Heisenberg πήρε ότι του άξιζε. Ναι αλλά ο Jesse; Τι γίνεται με εκείνον; Μιλάμε για τον Jesse που βασανίστηκε, χειραγωγήθηκε και κατά κάποιο τρόπο καταστράφηκε από τον Walter White. Τον ίδιο Walter που είδε την κοπέλα του Jesse να πεθαίνει μπροστά του, χωρίς να κάνει κάτι να το έχει αποτρέψει. Η ζωή του Pinkman γύρισε ανάποδα, έκανε ότι μπορούσε και έμεινε πιστός στον συνεργάτη του. Και τι πήρε;

Το El Camino μας απαντά αυτά το ερωτήματα με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει να τα παρουσιάζει ο ιδιοφυής Vince Gilligan.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακά όμορφη ταινία με εξαιρετική σκηνοθεσία, κάτι που το περιμέναμε όλοι, χωρίς βέβαια να λείπει η ωμή κινηματογράφηση που είχε, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αρνητικό. Η φωτογραφία της ταινίας είναι αξιοθαύμαστη, με άψογο production design και εκπληκτικά χρώματα στα πλάνα.

Το El Camino μας παρουσιάζει πολλές διαφορετικές παρουσιάσεις στην μετέπειτα ιστορία του Jesse, από τον καιρό που έφυγε καταδιωγμένος από το κτήμα που ήταν φυλακισμένος, που παρέχουν μια καλύτερη εικόνα για πολλούς από τους χαρακτήρες της σειράς, μερικούς νέους, αλλά κυρίως για τον Jesse Pinkman το τέλος που του αξίζει.

Ο αγώνας του Jesse προς τη σωτηρία είναι μια ιστορία με αρκετό σασπένς, με σχεδόν κάθε σκηνή να έχει κάτι που διακυβεύεται και κάτι να δώσει, και σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν βαρεθεί. Στο τέλος, όλα συνδέονται μαζί ως ένα αρκετά όμορφο δράμα, αντί για ένα θρίλερ αγωνίας. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του El Camino είναι πως αφηγείται μια όμορφη ιστορία ενός κατεστραμμένου ανθρώπου για την αναζήτηση της εσωτερικής ελευθερίας με τον σωστότερο τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιεί κλασσικά κλισέ που πλεόν συνηθίζονται.

Κατανοούμε πως σε πολλούς δεν άρεσε η ταινία. Το αν θα σου αρέσει μια τέτοιου είδους ταινία, βασίζεται στον τρόπο που θα την δεις και στο τι περιμένεις από αυτή. Αν κάποιος περίμενε μαγείρεμα Meth και να αναστηθεί ο Walter, κακώς το περίμενε γιατί έπρεπε να ξέρει πως οι δημιουργοί του Breaking Bad, δεν θα χρησιμοποιούσαν φτηνές μεθόδους για να "πουλήσει" το El Camino, και γι αυτό το έκαναν όπως έπρεπε.

Και τώρα τι; Η ιστορία του Breaking Bad είχε τελειώσει προ πολλού και πλέον έφτασε και στο πραγματικό τέλος της. Άρα απλά περιμένουμε την 5η σεζόν του Better Call Saul; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ, αλλά πριν το κάνουμε, πρέπει να εκτιμήσουμε για άλλη μια φορά το αριστούργημα και τον μύθο που έχει δημιουργήσει ο VInce Gilligan. Είναι ένα σαιξπηρικό δράμα που δεν υπάρχει άλλο όμοιο του. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτέ. Ευχαριστούμε Vince για όλο αυτό το ταξίδι.

Score: 9/10⭐️

Renegades Of Youth

Related

What's hot? 2660632114376869966

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item