Ο Γιώργος Παγουλάτος νέος διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Αλλαγή σκυτάλης στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) καθώς ο έ...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Αλλαγή σκυτάλης στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) καθώς ο έως πρότινος Γενικός Διευθυντής του δρ Θάνος Ντόκος αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού.  Ως εκ τούτου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, νέος Γενικός Διευθυντής ορίζεται ο έως τώρα Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος. 

Ο κ. Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ. Έχει διατελέσει διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και σύμβουλος των Πρωθυπουργών Λ. Παπαδήμου και Π. Πικραμμένου. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του Πανεπιστημίου Πρίνστον. 

Ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης δήλωσε:  "Ο Θάνος Ντόκος αναλαμβάνει Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και αποχωρεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ. Ήταν μαζί μας περισσότερο από 20 χρόνια, από αυτά 15 χρόνια στην καίρια θέση του Γενικού Διευθυντή. Προσέφερε πάρα πολλά στο ΕΛΙΑΜΕΠ και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Με τα ήθος και την ευγένειά του, τη νηφαλιότητα, το ανοικτό μυαλό και το στιβαρό λόγο του υπήρξε πρότυπο για τους νεότερους ερευνητές και τα στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθώς και άξιος πρεσβευτής μας. Αντιμετώπιζε πάντα ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής με καθαρή σκέψη χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μισαλλοδοξίες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσέγγιζε και το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή που αναλαμβάνει. 

Στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ τον διαδέχεται από 1 Νοεμβρίου ο Καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος. Γνωρίζει το ΕΛΙΑΜΕΠ όσο λίγοι. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2013 και Αντιπρόεδρος πολύ πρόσφατα. Ο Γιώργος Παγουλάτος δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους κοινωνικούς επιστήμονες της χώρας, με ειδίκευση στην ευρωπαϊκή πολιτική οικονομία, με διεθνή αναγνώριση και ενεργό συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο. Αναλαμβάνει στρατηγικό ρόλο σε μια εποχή που το ΕΛΙΑΜΕΠ ανανεώνεται, διευρύνει τις δραστηριότητές του και ενισχύει το αποτύπωμά του εντός και εκτός συνόρων. Οι βασικές αρχές του ΕΛΙΑΜΕΠ παραμένουν οι ίδιες: ανεξαρτησία, τεκμηριωμένη γνώση, εξωστρέφεια και ευρωπαϊκός προσανατολισμός."

Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος
Email: jskpapadopoulos@gmail.com

Related

κοινωνία 8159403518322020391

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item