Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: δώστε τέλος στη βία εναντίον των γυναικών

Ο Πρόεδρος Sassoli κήρυξε ενός λεπτού σιγή για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, κατά την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας στο...


Ο Πρόεδρος Sassoli κήρυξε ενός λεπτού σιγή για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, κατά την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας στο Στρασβούργο. 

Μία στις τρεις γυναίκες και κορίτσια υφίστανται σωματική ή σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είπε ο Πρόεδρος Sassoli, προσθέτοντας ότι η έμφυλη βία αποτελεί παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Αναφέροντας τη βία εναντίον γυναικών και κοριτσιών ως ένα από τα κύρια εμπόδια για την επίτευξη των στόχων της Agenda 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη, κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να επικυρώσουν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την πρώτη νομικά δεσμευτική διεθνή συμφωνία για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών. 

Τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Orange the World», ως ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα βίας. 

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Προέδρου Sassoli εδώ.

Related

What's hot? 6960957914696398239

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item