Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε την Επιτροπή φον ντερ Λάιεν

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ακροάσεων, το Κοινοβούλιο ενέκρινε τους νέους Επιτρόπους, τους οποίους παρουσίασε η εκλεγείσα ...


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ακροάσεων, το Κοινοβούλιο ενέκρινε τους νέους Επιτρόπους, τους οποίους παρουσίασε η εκλεγείσα Πρόεδρος της Επιτροπής von der Leyen την Τετάρτη. Το Σώμα των Επιτρόπων, το οποίο έχει το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών από κάθε προηγούμενο, θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου. 

Στην ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (τοπική ώρα) οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το νέο Σώμα των Επιτρόπων με 461 ψήφους υπέρ, 157 κατά και 89 αποχές. 

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της, η εκλεγείσα Πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen επανέλαβε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον της συνόδου της ολομέλειάς του Κοινοβουλίου τον Ιούλιο, καθώς και αυτές που ανέφεραν οι ορισθέντες Επίτροποι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των ακροάσεων. Τόνισε ότι θα φροντίσει να υπάρξει κατάλληλη χρηματοδότηση αλλά και το σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε η Ευρώπη να ηγηθεί σε παγκόσμια, καίρια ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή, η ανάπτυξη, το τέλος των διακρίσεων, η καινοτομία και η ψηφιοποίηση, καθώς και η δημοκρατία, οι ευρωπαϊκές αξίες, τα δικαιώματα των πολιτών και το κράτος δικαίου. Επιβεβαίωσε επίσης μία αλλαγή χαρτοφυλακίου που είχαν ζητήσει οι ευρωβουλευτές μετά τις ακροάσεις των ορισθέντων Επιτρόπων, κατά τις οι οποίες διαπιστώθηκε η καταλληλότητα των υποψηφίων για τα χαρτοφυλάκιά τους και το Σώμα των Επιτρόπων. 

Πριν την εκλογή της Επιτροπής το μεσημέρι (τοπική ώρα), οι πολιτικές ομάδες διοργάνωσαν σύντομες συσκέψεις για να αποφασίσουν για τη στάση τους κατά την ψηφοφορία, τις οποίες ακολούθησαν δηλώσεις από τους ηγέτες τους στην αίθουσα της ολομέλειας.

Related

What's hot? 9152324604581921009

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item