Ελίζα Βόζεμπεργκ: "Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης να κυρωθεί από την ΕΕ"

Την ανάγκη κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την Ε.Ε. καθώς και απ’ όλα τα κράτη μέλη υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέα...


Την ανάγκη κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την Ε.Ε. καθώς και απ’ όλα τα κράτη μέλη υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, σε σχετική συζήτηση που διεξήχθη χθες στην Ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ε.Ε. για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, που αποτελεί το αποκρουστικό πρόσωπο της σύγχρονης κοινωνίας, κατάντια για την Ευρώπη των αξιών και ντροπή για τον δυτικό πολιτισμό, όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί ένα άρτιο νομοθέτημα παγκόσμιας ισχύος που προσεγγίζει το ζήτημα ολιστικά και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν καθυστερήσεις στην επικύρωση και εφαρμογή της. 

Ολόκληρη η παρέμβαση της κ. Βόζεμπεργκ: 

«Κύριε Πρόεδρε, 

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα θυμόμαστε ότι το 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

Διαχρονικά όμως διαπιστώνουμε ότι το φαινόμενο συνεχίζεται και διευρύνεται. 

137 γυναίκες δολοφονούνται καθημερινά παγκοσμίως από σύντροφο ή συγγενή τους ενώ ανησυχητικά αυξάνονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, στα οποία 70% και άνω τα θύματα είναι γυναίκες. 

Σωματική, ψυχολογική, οικονομική, λεκτική, σεξουαλική, διαδικτυακή. Κάθε μορφή βίας αποτελεί το αποκρουστικό πρόσωπο της σύγχρονης κοινωνίας, κατάντια για την Ευρώπη των αξιών και ντροπή για τον δυτικό πολιτισμό. 

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι το πλήρες νομοθέτημα με προληπτική και κατασταλτική λειτουργία και προστασία των θυμάτων. 

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να κυρωθεί από όλα τα κράτη μέλη αλλά κυρίως από την ίδια την Ε.Ε. 

Μόνο έτσι η Ευρώπη θα αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην άσκηση ουσιαστικής πολιτικής πίεσης για την εξάλειψη του φαινομένου».

Related

What's hot? 1278906625774595438

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item