Ο Πέτρος Κόκκαλης στον μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτομίας Climatelaunchpad Global Grand Final 2019

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ Πέτρος Κόκκαλης έλαβε πρόσκληση, την οποία και αποδέ...


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ Πέτρος Κόκκαλης έλαβε πρόσκληση, την οποία και αποδέχθηκε,να συμμετάσχει ως κρίτης στον διαγωνισμό "Climatelaunchpad Global Grand Final 2019", λόγω της έντονης ενασχόλησής του με το πεδίο αυτό και κυρίως λόγω της δραστηριότητας που έχει αναπτύξει την τελευταία δεκαετία ως συνιδρυτής: 

- της περιβαλλοντικής ΜΚΟ, Οργάνωση Γη, με αντικείμενο ενασχόλησης τη βιωματική εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και 
- της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχερήσεων Aephoria.net που στηρίζει καινοτόμες ιδέες με σκοπό την δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων με περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. 

Παράλληλα ως ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας την προηγούμενη τετραετία, δημιούργησε τον θεσμό "Blue Growth" στον Δήμο Πειραιά με σκοπό την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας που έχει δεχθεί συνολικά 122 αιτήσεις, έχει εκπαιδεύσει 41 ομάδες, 26 από αυτές λειτουργούν σήμερα, έχει επιτύχει κι έχει συντηρήσει οκτώ διεθνείς συνεργασίες, έχει 42 μέλη «advisory board», ανθρώπους που βοηθούν ενεργά αυτή τη δραστηριότητα, 15 μέντορες και σχεδόν 600 εκπαιδευτικές ώρες. 

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν περισσότερες από 135 ιδέες για τον σχηματισμό νεοφυών επιχειρήσεων, από τις οποίες θα αναδειχθούν οι 16 καλύτερες και θα υποστηριχθούν για τη δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρήσεων. 

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε τα εξής σχετικά με το διαγωνισμό καινοτομίας:

"Σήμερα βρίσκομαι σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους διαγωνισμούς ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Χιλιάδες νέοι και νέες από όλο τον κόσμο κατέθεσαν τις «πράσινες ιδέες» τους και διαγωνίζονται για την πρώτη θέση. Όσο ελπιδοφόρο κι αν είναι αυτό, η Ελλάδα για ακόμα μια φορά απουσιάζει. Για την ακρίβεια δεν έγινε καν διαγωνισμός. Το σίγουρο είναι ότι δεν στερέψαμε από φιλόδοξους νέους επιστήμονες και καινοτόμες ιδέες. Πολλοί από αυτούς ήδη μεγαλουργούν στο εξωτερικό. Τι θα γίνει όμως με όσους επιλέγουν Ελλάδα; Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες δεν επαρκούν. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις για την ενίσχυση της καινοτόμου νεανικής επιχειρηματικότητας και να δοθούν πραγματικά κίνητρα στους νέους για να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ίδιοι το μέλλον τους."

Related

What's hot? 4484021527123399563

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item