Παρέμβαση Κουντουρά προς Κομισιόν: "Κάθε 2 λεπτά ένα παιδί εξαφανίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση"

​Η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά σε ερώτησή της προς την Κομισιόν θίγει το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης αξιόπιστων και συγκρίσιμων στοιχε...


​Η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά σε ερώτησή της προς την Κομισιόν θίγει το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης αξιόπιστων και συγκρίσιμων στοιχείων στις εξαφανίσεις παιδιών στις χώρες της ΕΕ και ζητά να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστεί η αποτύπωση της πραγματικής διάστασης του φαινομένου.

Η κυρία Κουντουρά επικαλείται τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, σύμφωνα με τα οποία κάθε 2 λεπτά ένα παιδί εξαφανίζεται στην ΕΕ. Οι εξαφανίσεις αυτές συνδέονται με περιστατικά κακομεταχείρισης, βίας, παραμέλησης, δολοφονιών, οργανωμένου εγκλήματος, συγκρούσεων και φτώχειας.

Ωστόσο, η πλήρης διάσταση του φαινομένου δεν καταγράφεται, κυρίως λόγω της έλλειψης αξιόπιστων και συγκρίσιμων δεδομένων από τα κράτη-μέλη, υπογραμμίζει η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική της έρευνα το 2013 είχε επισημάνει την ανομοιομορφία των στοιχείων μεταξύ των κρατών-μελών και είχε προχωρήσει σε συστάσεις για την τήρηση αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων σε εθνικό επίπεδο ώστε να καταστεί δυνατή η συγκριτική ανάλυσή τους.

Το φαινόμενο της εξαφάνισης παιδιών υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα και συνεπώς απαιτεί ευρωπαϊκές δομές στήριξης, ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, συντονισμένες πολιτικές διασυνοριακής συνεργασίας και αξιόπιστα, συγκρίσιμα δεδομένα του ακριβούς αριθμού των περιπτώσεων εξαφανίσεων ανηλίκων.

Η κα Κουντουρά ζητά από την Επιτροπή να ενημερώσει

- Ποιες συστάσεις της προς τα κράτη- μέλη δεν έχουν μέχρι σήμερα εφαρμοστεί
- Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει για να εξασφαλιστεί η τήρηση και συλλογή αξιόπιστων και συγκρίσιμων δεδομένων από τα κράτη-μέλη
- Πως διασφαλίζει την ευθύνη των κρατών-μελών για την προβολή, τη διάθεση πόρων και την ποιότητα των ανοικτών τηλεφωνικών γραμμών των αγνοουμένων παιδιών

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης στο link http://elenakountoura.gr/erotisi-komision-agnooumena-pedia/

Related

What's hot? 5354267822570680403

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item