Ακρόαση για το Μέλλον της Ευρώπης και τις Ευρωεκλογές στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων

Στις 4 Δεκεμβρίου, μόλις λίγες ημέρες μετά τη 10η επέτειο της Συνθήκης της Λισαβόνας, ευρωβουλευτές της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσ...


Στις 4 Δεκεμβρίου, μόλις λίγες ημέρες μετά τη 10η επέτειο της Συνθήκης της Λισαβόνας, ευρωβουλευτές της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων θα συνεχίσουν το διάλογο επί θεμάτων που αφορούν το μέλλον της ΕΕ και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αυτή τη φορά με σειρά ομιλητών υψηλού επιπέδου από τους θεσμούς της ΕΕ, τα συμβουλευτικά της όργανα και ειδήμονες από όλη την Ευρώπη. 

Η δημόσια ακρόαση με τίτλο «Μαθήματα από τις εκλογές του 2019 και προτάσεις για το διάλογο σχετικά με το Μέλλον της Ευρώπης» θα εξετάσει τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Μαΐου του 2019 και θα αποτελέσει τη βάση για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αναμενόμενη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, ιδιαίτερα τις πρακτικές προετοιμασίες, την εντολή και τους στόχους της. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και να διαρκέσει δύο χρόνια, αποτελεί εξέχουσα πρόταση της νέας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τη Věra Jourová, Αντιπρόεδρο για τις Αξίες και τη Διαφάνεια και τη Dubravka Šuica, Αντιπρόεδρο για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία. Η λίστα ομιλητών περιλαμβάνει επίσης τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου Othmar Karas (ΕΛΚ, Αυστρία), τον Luca Jahier, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, τον Karl-Heinz Lambertz, Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών, καθώς και σειρά πανεπιστημιακών και ειδημόνων από την κοινωνία των πολιτών. 

Σχέδιο γνωμοδότησης για την απαλλαγή του 2018 

Αμέσως πριν την έναρξη της ακρόασης, σε άλλο θέμα που αφορά τις διαθεσμικές σχέσεις της ΕΕ, η επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων θα ψηφίσει επί του σχεδίου γνωμοδότησης (και των τροπολογιών που υποβλήθηκαν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου) του εισηγητή Pascal Durand (Renew, Γαλλία) σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισμού της ΕΕ για το έτος 2018 - Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Συμβούλιο.

Related

What's hot? 5219715601383836874

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item