Ομιλία Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του ΕΚ στην παρουσίαση του προγράμματος της Κροατικής Προεδρίας

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης , ...


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο «Παρουσίαση του προγράμματος των δραστηριοτήτων της Κροατικής Προεδρίας - Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής»

Απευθυνόμενος προς την Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε η πρόεδρός της, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και προς το Συμβούλιο που εκπροσώπησε ο Κροάτης πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής: 

«Κα Φον ντερ Λάιεν, ας λέμε αλήθειες εδώ μέσα: Στην κρίση της Λιβύης και στην κρίση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ η ΕΕ είναι απούσα και ουραγός. Είμαστε ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ένας πολιτικός νάνος. 
Κε Πλένκοβιτς, αν θέλουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή που να παίζει έναν ρόλο συντελεστή ειρήνης με πολιτικές και διπλωματικές λύσεις, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Και η προεδρία σας δεν θα κριθεί από τα ωραία λόγια. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα στο τέλος του 6μηνου. 
Θα μπορέσετε να συμβάλλετε, έτσι ώστε να εγκριθεί ο νέος Πολυετής Προϋπολογισμός με βάση τις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να μην έχουμε περικοπές στα κονδύλια της συνοχής, της περιφερειακής ανάπτυξης και την καινοτομία; Θα μπορέσετε να εγκρίνετε τον φάκελο μεταρρύθμισης των πολιτικών ασύλου που έχει ετοιμάσει, εδώ και 2 χρόνια το Κοινοβούλιο και η Κομισιόν και μπλοκάρει στο Συμβούλιο; Από αυτά θα κριθείτε». 

Το σχετικό βίντεο της ομιλίας, εδώ.

Related

What's hot? 1384842150240939277

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item