Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια του ΕΚ για τη Λιβύη

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την κατάσταση στη Λιβύη εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας ότι η συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι νομικά άκυρη, ενώ για την ΕΕ υπογράμμισε ότι "είναι η ώρα των πρωτοβουλιών σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο".

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Κεφαλογιάννη: 

"Η Λιβύη, είναι μία χώρα που καταστρέφεται. Μία χώρα που βιώνει από το 2011 ένα συνεχιζόμενο πόλεμο. Έναν εμφύλιο πόλεμο για την εξουσία και την πρόσβαση στον πλούτο της χώρας. Και ασφαλώς, κινήσεις, όπως αυτές της Τουρκίας. Να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με τη Λιβύη και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με την αποστολή στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη. 

Δεν είναι απλά νομικά άκυρες, μη παράγοντας κανένα έννομο συμφέρον. Δεν υπονομεύουν μόνο σοβαρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Λιβύη. Αλλά αποτελούν απειλή στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Και συμβάλλουν στην επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης. Και ως τέτοιες, δεν πρέπει απλώς να αποδοκιμαστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά να καταδικαστούν απερίφραστα. 

Η μοναδική βιώσιμη λύση στη λιβυκή κρίση είναι πολιτική. Είναι διπλωματική. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως ο σταθερός παγκόσμιος πυλώνας ειρήνης και δημοκρατίας. Οφείλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να μετατραπεί η Λιβύη σε δεύτερη Συρία. Να μετατραπεί σε ένα θέατρο πολέμου δια αντιπροσώπων. Είναι η ώρα των πρωτοβουλιών σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Είναι η ώρα της αποκλιμάκωσης. Όχι της όξυνσης. Της συνεννόησης. Όχι των όπλων. Αλλιώς εγκυμονεί ένας τεράστιος κίνδυνος για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου." 

Related

What's hot? 9046542044072905174

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item