Παρέμβαση Κώστα Παπαδάκη για την κατάσταση στα νησιά

Την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται για πρόσφυγες, μετανάστες και νησιώτες στα ελληνικά νησιά ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ...


Την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται για πρόσφυγες, μετανάστες και νησιώτες στα ελληνικά νησιά ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με παρέμβασή του κατά τη συζήτηση με τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα τη «Στρατηγική της ΕΕ για την ολοκλήρωση της ένωσης ασφάλειας: αντιμετώπιση παραδοσιακών και σύγχρονων απειλών.» 

Ο ευρωβουλευτής κατέκρινε τη δημιουργία κλειστών κέντρων, έκανε λόγο για πολιτική άγριας καταστολής που αξιοποιεί και η ακροδεξιά ενώ προέκρινε ως μόνη λύση το κλείσιμο των hot spots. 


Αναλυτικά η παρέμβασή του στη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της  Επιτροπής: 

"Πρέπει να απαντήσετε αν θεωρείτε ότι εμπλέκονται στην «ασφάλεια συνόρων» οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Η Ε.Ε. σε αυτό το ερώτημα «απαντά» με την επικίνδυνη αναβάθμιση της FRONTEX με 10.000 συνοριοφύλακες στα σύνορα στην Ελλάδα, με την απαράδεκτη κατάσταση με τα λεγόμενα πλωτά φράγματα που στήνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στα ελληνικά νησιά, που θα οδηγήσουν σε νέες πολύνεκρες τραγωδίες. 

Προωθούνται, επίσης, τα απαράδεκτα κλειστά κέντρα-φυλακές. Πρόκειται για μια πολιτική άγριας καταστολής που αξιοποιεί κι η ακροδεξιά και που συνοδεύεται με την αναβάθμιση της παλιότερης ευρωενωσιακής αποστολής «Σοφία» στη Λιβύη. Σε αυτή σπεύδει να συμμετάσχει η ελληνική κυβέρνηση που επιδεινώνει περαιτέρω την εκρηκτική κατάσταση στη Λιβύη στο όνομα της «ασφάλειας συνόρων» από τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες, που αποτελούν θύματα των πολέμων που διεξάγουν η ΕΕ και οι σύμμαχοί της. 

Πώς τοποθετείστε, λοιπόν, απέναντι στο γεγονός ότι με δικές σας τεράστιες ευθύνες και των ελληνικών κυβερνήσεων εγκλωβίζονται δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά με τον κανονισμό του Δουβλίνου και με την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας; Μόνος δρόμος είναι να κλείσουν τα hot spots, να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, ενάντια στην ενίσχυση των απελάσεων οι πρόσφυγες και μετανάστες να πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους."

Related

What's hot? 2880884100129042857

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item