Αν είσαι γυναίκα...

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΜΟΣΧΟΥ  Προφανώς και τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα σ αυτήν και σε πολλές ακόμα κοινωνίες αν έχεις γεννηθεί άντρ...


ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΜΟΣΧΟΥ 

Προφανώς και τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα σ αυτήν και σε πολλές ακόμα κοινωνίες αν έχεις γεννηθεί άντρας. Για μια ίδια θέση εργασίας για παράδειγμα, οι άντρες λαμβάνουν καλύτερο μισθό συγκριτικά από τις γυναίκες. Παρακάτω είναι μόνο λίγα από αυτά που "απαγορεύεται" να κάνεις και να μην κάνεις αν γεννήθηκες γυναίκα. 

Αν είσαι κορίτσι, δεν ισχύει το ίδιο με τα αγόρια που δεν πρέπει να χαρακτηριστούν ως κορίτσια. Για την ακρίβεια, μεγάλη σου τιμή αν είσαι "αντράκι", "μαγκάκι", "πιο άντρας και από άντρα". Κάτι σαν τίτλος καταξίωσης. Οπότε αν σ αρέσουν τα αντρικά σπορ, αν φέρεσαι με τσαμπουκά και αν κάνεις οτιδήποτε άξιο επαίνου, τότε ναι, είσαι η εκλεκτή. Το αβαντάζ για τα μικρά κορίτσια, είναι ότι δεν έχουν τόσο αυστηρά κριτήρια για να επιλέξουν τα αθλήματα και τα χόμπυ τους, ακριβώς εξαιτίας του παραπάνω. Ναι μεν αλλά δηλαδή. Γιατί μάλλον δεν θα σου πει κανείς κάτι αν θες να παίξεις μπάλα (εκτός κι αν η μάνα σου έχει ήδη άλλα όνειρα για εσένα), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι συμπαίκτες θα χαρούν που σε είδαν. Ούτε είναι δεδομένο ότι θα σε διαλέξουν στην ομάδα τους, γιατί ως κορίτσι ίσως δεν παίζεις τόσο καλά όσο οι φίλοι τους. Και αν είσαι πχ κάπου γύρω στην εφηβεία μπορεί να σε πουν και λεσβία, γιατί φυσικά και οι δραστηριότητες καθορίζουν την σεξουαλική μας ταυτότητα. 

Αν είσαι κοπέλα, επιτρέπεται να κλαις, αλλά όχι σε σημείο που να προκαλείς την αμηχανία του άλλου, και απαγορεύεται να θυμώνεις. Δεν έχεις δικαίωμα να θυμώσεις. Άμα θες να κλάψεις , κλάψε. Αλλά με μέτρο. Μην γίνεις needy,ή attention whore, ξέρουμε ότι μάλλον το παρακάνεις επειδή είσαι κακομαθημένη, ή ίσως έχεις περίοδο και φταίνε οι ορμόνες. Εννοείται ότι δεν βρίζουν τα κορίτσια! Δεν μιλάμε άσχημα ποτέ, τι γλώσσα είναι αυτή; Επίσης ούτε φτύνουμε, ούτε ρευόμαστε. Είναι τρομερά αντιαισθητικό. Μόνο για τα κορίτσια. Γιατί γενικά είναι χαρά μας να ακούμε κάθε βωμολόχο άντρα, να φτύνει ή να ρεύεται. Είναι καθαρό σημάδι αντρισμού, και αποτελεί άβατο. 

Η έμμηνος ρύση σου αφορά μόνο εσένα. Εκτός κι αν είσαι θυμωμένη οπότε μάλλον θα είναι ήδη αντιληπτό, οπότε πες το μας να μην μπλέξουμε μαζί σου άμεσα. Αλλιώς μας σοκάρεις! Από το σχολείο (για κάποιο λόγο) αν θες να αλλάξεις κρύβεις με μεγάλη προσοχή την σερβιέτα σου ανάμεσα στα ρούχα και τις τσέπες σου. Αν θες να δανείσεις ένα προιόν υγιεινής το κάνεις με υψίστη μυστικότητα, και μέχρι κάποια ηλικία αν αγόραζες τα προιόντα μόνη σου τα έκρυβες αμήχανα στο ταμείο. Σοκ αν μια γυναίκα έχει περίοδο, μια καθαρή σερβιέτα μπορεί να σοκάρει πιο πολύ και από το ότι τα περισσότερα αγόρια που μεγάλωσαν χωρίς αδερφές έμαθαν πως λειτουργεί το γυναικείο σώμα στο γυμνάσιο! Λες και είναι ντροπή, έχεις το στίγμα. (δεν θα σχολιάσω καν κάτι καλτ κυρίες που διέδιδαν ότι απαγορεύεται ακόμη και είσοδος σε εκκλησία αν είσαι αδιάθετη γιατί δεν είσαι καθαρή). 

Επίσης, καλό θα ήταν να μην αγοράζεις προφυλακτικά, αντισυλληπτικά, τεστ εγκυμοσύνης, ή το χάπι της επόμενης μέρας. Αν είσαι γυναίκα και έχεις αγοράσει έστω και μια φορά μόνη σου ένα από τα παραπάνω, τότε μάλλον καταλαβαίνεις τι λέω. Όλο και κάποιος θα σε έχει κοιτάξει στραβά, θα σου έχει χαμογελάσει με νόημα, θα σου έχει πει ότι αυτά είναι αντρικές δουλειές. Το να προσέχει ο καθένας το σώμα του, και να αναλαμβάνει τους δικούς του τρόπους πρόληψης, θα έπρεπε να αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά, να είναι κοινωνικά αποδεκτό, και κάθε άλλο παρά αφορμή κριτικής. 

Αντιθέτως, αν εξαιρέσεις τα αντισυλληπτικά που συχνά χορηγούνται και για ιατρικούς λόγους, αν αγοράσεις προφυλακτικά ενδεχομένως σε κοιτάξουν περίεργα, (με ο,τι κυκλώνει αυτό το περίεργα. Από εκφράσεις έκπληξης μέχρι πονηρά γελάκια και μπηχτές). Αν όμως αγοράσεις το χάπι της επόμενης μέρας, ή τεστ εγκυμοσύνης, τα αδιάκριτα βλέμματα πιθανόν να πέσουν επάνω σου ξανά.Το πώς διαχειρίζεται ο οποιοσδήποτε το σώμα του είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και δεν αφορά κανέναν. Σε μια κοινωνία που η ημιμάθεια οδηγεί σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και ΣΜΝ, εμείς κοιτάμε λοξά την 16χρονη που αγοράζει προφυλάξεις. 

Και φυσικά όπως οι άλλοι έχουν γνώμη για την σεξουαλική σου ζωή, έτσι θα έχουν και γενικώς για το σώμα σου. Εγκυμοσύνη! Αν είσαι πολύ μικρή τότε σίγουρα είσαι επιπόλαιη και ανεύθυνη που το κρατάς, γιατί δεν ξέρεις πως μεγαλώνει. Αν είσαι μεγάλη, τότε πάλι είσαι ανεύθυνη γιατί θα αντιμετωπίσεις το χάσμα και πιθανά προβλήματα υγείας. Αν το τερματίσεις την εγκυμοσύνη είσαι εγωίστρια και θα υπάρχει μια ολόκληρη καμπάνια στο μετρό να σου φωνάζει ότι είσαι φονιάς. Αν δεν θες καθόλου παιδιά τότε δεν ξέρουμε αν είσαι πραγματικά γυναίκα. 

Γενικά οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν πολύ περισσότερο από όλους. Να προσέχουν να μην παχύνουν, να μην αδυνατήσουν, να μην ντύνονται προκλητικά, αλλά ούτε σαν ηλικιωμένες, να κόβουν κοντά τα μαλλιά τους όσο μεγαλώνουν. Να μην κυκλοφορούν αργά το βράδυ μόνες, ούτε και με παρέα που δεν ξέρουν καλά. Να μην κάνουν νωρίς σεξ, αλλά ούτε και πολύ μεγάλες, αλλιώς σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Να μην κοιμηθούν με κάποιον στο πρώτο ραντεβού, ούτε όμως να είναι δύσκολες. Να δίνουν σημασία στις δουλειές του σπιτιού, να ξέρουν πώς να φροντίζουν μωρά, να μάθουν να προσφέρουν πρώτα στους άλλους. Στα μικρά αδέρφια, στην μαμά βοήθεια, είναι οι μεγάλες αδερφές. 

Αν είσαι γυναίκα δεν υπάρχει σωστή στιγμή και συγκυρίες για να κάνεις πράγματα χωρίς να δεχθείς κριτική, αμφισβήτηση ή έστω μια συμβουλή ακόμα κι αν δεν την έχεις ζητήσει από κανέναν. Επειδή όμως ο καθένας παίρνει μόνος την θέση που του αξίζει στην κοινωνία, τελευταία τα πράγματα άρχισαν να μεταβάλλονται. Stay tuned.

Related

What's hot? 6548785925262759812

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item