Εύα Καϊλή: "Η κυβέρνηση να φέρει άμεσα την ΕΕ προ των ευθυνών της"

Παρέμβαση για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο έκανε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγ...


Παρέμβαση για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο έκανε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή τονίζοντας ότι πρόκειται περί "εισβολής με όχημα το μεταναστευτικό", κάνοντας παράλληλα αναφορά σε "εκμετάλλευση φτωχών και απελπισμένων ανθρώπων" ενώ προανήγγειλε ότι θα στείλει άμεσα σχετική επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζ. Μπορέλ. Τέλος, έκανε σαφή την πρόθεσή της να ζητήσει άρση απορρήτου στα social media "των λογαριασμών που υποδεικύουν διαδρομές παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η μακροσκελής παρέμβαση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού: 


"Η εισβολή που επιχειρείται στην Ελλάδα με όχημα το μεταναστευτικό με την απροκάλυπτη υποστήριξη και συνοδεία Τουρκικών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής. Επιβάλλεται το κλείσιμο των συνόρων της χώρας μας με την ενίσχυση της παρουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων μας όπου κριθεί απαραίτητο. 

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από εκείνους που εμφανίζουν κατά το δοκούν ένα μέτρο επιλεκτικής ευαισθησίας, συγκρούεται έτσι κι αλλιώς με την κοινή λογική, καθώς η Τουρκία θεωρείται χώρα ασφαλής για τους μετανάστες, ενώ θυμόμαστε πως στην Μόρια είχαν επιλέξει άλλο μέτρο μάλλον. 

Όσοι λοιπόν έστειλαν προσκλητήριο με τις αναφορές τους σε ανοιχτά σύνορα ανατρέποντας το δόγμα ανάσχεσης, για να εκβιάσουν την ΕΕ, εκμεταλλευόμενοι φτωχούς και απελπισμένους που έψαχναν ελπίδα, καλύτερα να σιωπήσουν. 

Το δράμα της μετανάστευσης ήρθε έτσι κι αλλιώς για να μείνει, και δεν μπορεί κανένα κράτος μόνο του να το αντιμετωπίσει. Αυτές οι κρίσιμες ώρες δεν προσφέρονται για κριτική του καναπέ, αντιθέτως επιβάλλεται εθνική και ευρωπαική συνεννόηση, αλληλεγγύη και σχεδιασμός μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής. 

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει μάχη σε κάθε επίπεδο έχοντας την στήριξη όλων των Ελλήνων, ώστε να φέρει άμεσα την ΕΕ προ των ευθυνών της για την αποτυχημένη της πολιτική στάση απέναντι στην Τουρκία, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, αποκαλύπτωντας την αδράνεια και υποκρισία ορισμένων. Οφείλει παράλληλα να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης ισχυρότερων δεσμών γειτονίας με την Αραβική Χερσόνησο. Ο ανασχεδιασμός της εξωτερικής μας πολιτικής είναι άλλωστε αναπόφευκτος καθώς έχουμε ένα διαρκώς μετασχηματιζόμενο διεθνές περιβάλλον με ελάχιστες σταθερές αλλά και νέα δεδομένα. 

Στέλνω επιστολή για άμεση κινητοποίηση της ΕΕ στον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων Ζ.Μπορέλ, ενώ καταθέτω ερώτημα στην Ευρωπαική Επιτροπή για χρηματοδότηση των εκτάκτων μέτρων ασφαλείας στα σύνορα της ΕΕ. Παράλληλα θα ζητήσω άρση απορρήτου και έρευνα για τους λογαριασμούς στα social media, εκείνων που παρακινούν και υποδεικνύουν διαδρομές παράνομης εισόδου στην Ελλάδα."

Related

What's hot? 6096228992645411951

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item