Ακύρωση της τροπολογίας Παπαδημούλη για τα ελληνικά ομόλογα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε, με ψήφους 315 υπέρ, 288 κατά και 39 αποχές, την  τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ...


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε, με ψήφους 315 υπέρ, 288 κατά και 39 αποχές, την  τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που ακυρώνει την τροπολογία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τα ελληνικά ομόλογα, την οποία είχε υπερψηφίσει η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου στις 23 Ιανουαρίου. 

Η τροπολογία του ΕΛΚ υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της υπερσυντηρητικής Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) και της Ομάδας του Renew ενώ την τροπολογία καταψήφισαν η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι. 

Πιο συγκεκριμένα, την τροπολογία καταψήφισε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθώς και οι Ευρωβουλευτές Ν. Ανδρουλάκης, Ε. Καϊλή, Στ. Κυμπουρόπουλος και Εμμ. Φράγκος. Οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ε. Μειμαράκης, Α.-Μ. Ασημακοπούλου και Γ. Κύρτσος απείχαν, όπως και οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Λ. Νικολάου- Αλαβάνος και Κ. Παπαδάκης. Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ Μ. Σπυράκη και Ε. Βόζενμπεργκ δεν συμμετείχαν στις ψηφοφορίες, ενώ και ο M. Κεφαλογιάννης δεν ψήφισε για την συγκεκριμένη τροπολογία. 

Σημειώνεται ότι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, Λ. Φούρλας και Λ. Χριστοφόρου, καταψήφισαν την τροπολογία της Ευρωομάδας τους, υπερασπιζόμενοι τα ελληνικά συμφέροντα

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής: 

"Λυπάμαι για τη στάση των Ευρωβουλευτών της ΝΔ. Δεν τόλμησαν, πλην ενός, να αντιταχθούν σε μια τροπολογία που βλάπτει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα. Αντίθετα, οφείλω να συγχαρώ του Κύπριους Ευρωβουλευτές που, ανεξαρτήτως πολιτικής ομάδας, αντιτάχθηκαν στις επιδιώξεις της γερμανοκρατούμενης δεξιάς. Ο αγώνας συνεχίζεται.»"

Related

What's hot? 7082781163331213668

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item