Επίσκεψη Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Ουάσιγκτον

Η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα την ...


Η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα την Ουάσιγκτον με επταμελή αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών μελών της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA). 

Το ιδιαίτερα πυκνό πρόγραμμα περιλάμβανε, σε διάστημα 72 ωρών, 25 συναντήσεις εργασίας με πάνω από 100 συνομιλητές σχετικά με θέματα που αφορούν στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ καθώς και τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. 

Μεταξύ άλλων, η κυρία Ασημακοπούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους του State Department, με την Σύμβουλο Διεθνούς Εμπορίου του Γραφείου του Προέδρου Trump, με εκπροσώπους του γραφείου του Αμερικανού Αντιπροσώπου για το Εμπόριο και του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου, με τους Προέδρους της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας και της Υποεπιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Κογκρέσου καθώς και με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών και της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Σημειώνεται ότι, αυτή η αποστολή ήταν η πρώτη αντιπροσωπεία του ΕΚ στις Ηνωμένες Πολιτείες για θέματα εμπορίου από το 2013 και ότι πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε μεταξύ της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρίας Ursula von der Leyen, και του Προέδρου των Η.Π.Α, Donald Trump, τον Ιανουάριο στο Νταβός.

Related

What's hot? 1170034886237559233

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item