Ελίζα Βόζεμπεργκ: "Είναι χρέος όλων μας να καταπολεμήσουμε τον αντισημιτισμό"

Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτικής βίας στα κράτη μέλη της Ε.Ε. το τελευταίο διάστημα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρα...


Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων αντισημιτικής βίας στα κράτη μέλη της Ε.Ε. το τελευταίο διάστημα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας νομικών και εσωτερικών υποθέσεων, κατέθεσε γραπτή παρέμβαση στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με στόχο τον αγώνα κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους στην Ευρώπη

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, επισήμανε ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FRA) παρατηρείται αύξηση της βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που μας θυμίζει εφιαλτικές εποχές του παρελθόντος που σημάδεψαν ανεξίτηλα την ευρωπαϊκή ήπειρο και προσπαθούμε να ξεχάσουμε. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Βόζεμπεργκ υπογράμμισε το ρόλο του σχολείου, των τοπικών κοινωνιών και της κοινωνίας των πολιτών για τη μετάδοση των αρχών της ανοχής και του σεβασμού, σημειώνοντας ότι η ρητορική του μίσους και κάθε μορφή αντισημιτικής βίας δεν έχουν θέση σε μια Ευρώπη αξιών και δημοκρατίας. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της ευρωβουλευτού

«Tα τελευταία χρόνια ο αριθμός των κρουσμάτων αντισημιτικής βίας στα κράτη μέλη της ΕΕ δυστυχώς έχει αυξηθεί σημαντικά. Περιστατικά όπως η πρόσφατη επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας, η βεβήλωση εβραϊκών μνημείων και νεκροταφείων και η επίθεση στο εβραϊκό μουσείο των Βρυξελλών δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. 

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρατηρείται αύξηση της βίας κατά των Εβραίων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ακριβώς και μόνο επειδή είναι Εβραίοι. Η ρητορική του μίσους και κάθε μορφή βίας εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στην Ευρώπη δεν συνάδουν με τις αρχές μας και δεν έχουν θέση σε μια Ευρώπη αξιών και δημοκρατίας. 

Τέτοιου είδους περιστατικά προκαλούν μόνο φόβο και μας θυμίζουν εφιαλτικές εποχές του παρελθόντος που προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την καταπολέμηση κάθε μορφής μίσους και μισαλλοδοξίας μπορεί να διαδραματίσουν οι τοπικές κοινωνίες, η κοινωνία των πολιτών αλλά και η εκπαίδευση. 

Το σχολείο αποτελεί μοναδικό περιβάλλον για τη μετάδοση των αρχών της ανοχής και του σεβασμού, αφού μπορεί να απευθυνθεί σε όλα τα παιδιά ήδη από τη μικρή ηλικία. Πρέπει να δράσουμε ενωμένοι και με αποφασιστικότητα για να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα, είναι χρέος όλων μας».

Related

What's hot? 7217321330460023155

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item