David Sassoli: "Το ΕΚ δεν μπορεί να δεχτεί έναν οποιοδήποτε προϋπολογισμό"

Η ΕΕ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο όσον αφορά το μέλλον της, καθώς σύντομα οι ηγέτες της ΕΕ θα αποφασίσουν τον προϋπολογισμό της για...


Η ΕΕ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο όσον αφορά το μέλλον της, καθώς σύντομα οι ηγέτες της ΕΕ θα αποφασίσουν τον προϋπολογισμό της για την επόμενη επταετία. Ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ είναι καθοριστικής σημασίας για την εξασφάλιση μιας Ευρώπης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της διατηρώντας, παράλληλα, επιτυχημένα προγράμματα, όπως το Erasmus +. 

Αποτελεί, επίσης, τη βάση για την υλοποίηση φιλόδοξων πρωτοβουλιών και την επίτευξη στόχων που μας αφορούν όλους, όπως είναι η εξασφάλιση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ισότητας. Ίσως να μην γίνεται πλήρως αντιληπτό, αλλά ο προϋπολογισμός επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητά όλων. 

Για να γίνει αυτό αντιληπτό αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι η ΕΕ έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη των υποδομών και την ενίσχυση των περιφερειών της Ελλάδας, χρηματοδοτώντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού που ενώνει τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, και την ανέγερση νηπιαγωγείων, δημοτικών και λυκείων σε όλη την επικράτεια του νομού Πιερίας για την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης κ.α. 

Γι'αυτό ακριβώς το λόγο ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του μοναδικού θεσμού της ΕΕ που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες, κρίνεται ως κομβικής σημασίας στην προσπάθεια για τη διαφύλαξη του μέλλοντος και των συμφερόντων των Ευρωπαίων πολιτών. 

Μέσα σε αυτό το πλαίο, η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David Sassoli επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: 

"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να δεχτεί ένα οποιοδήποτε προϋπολογισμό. Έχουμε την ευθύνη να εφοδιάσουμε την ΕΕ με όλα τα απαραίτητα ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση στο μέλλον."

Related

What's hot? 2749698550597256654

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item