Μαρία Σπυράκη: "Κομισιόν και Συμβούλιο να δώσουν έκτακτη ευελιξία για κρατικές ενισχύσεις"

Σε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε η ευρωβουελυτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφορικά με τον κορωνοϊό και ...


Σε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε η ευρωβουελυτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφορικά με τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία. Ειδικά ως προς τη χώρα μας, η οποία στηρίζει το ΑΕΠ της κατά 25% στον τουρισμό, ζήτησε ευελιξία στα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας το οποίο, όπως τόνισε, χρειάζεται 150 κρεββάτια σε ΜΕΘ.

Αναλυτικά η παρέμβαση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού:

"Χρειαζόμαστε γενναία χρηματοδότηση, ισχυρή πολιτική βούληση και εμπλοκή όλων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Καλούμε την Κομισιόν και το Συμβούλιο να δώσουν έκτακτη ευελιξία για κρατικές ενισχύσεις προκειμένου να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις του τουρισμού. 

Στην Ελλάδα το 1/4 του ΑΕΠ πρόερχεται από τον τουρισμό και γι αυτό χρειαζόμαστε ευελιξία και στα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να ενισχύσουμε άμεσα την οικονομική δραστηριότητα που πλήττεται. Χρειαζόμαστε και αληθινή αλληλεγγύη . Όχι κράτη -μέλη να απαγορεύουν εξαγωγές για μάσκες και άλλα να τις επιτάσσουν. Μπορούμε να έχουμε επάρκεια σε φάρμακα και υλικά αρκεί να συνεργαστούμε. Χρειαζόμαστε να στηρίξουμε τα εθνικά συστήματα υγείας. 

Η Ελλάδα χρειάζεται προσωπικό για 150 κρεββάτια σε ΜΕΘ . Χρειαζόμαστε την εμπλοκή του ιδιωτικού ιατρικού τομέα. Χρειάζεται ακόμη να στηρίξουμε τα ιδιωτικά ιατρεία εάν κλείσουν με τη διάγνωση κρούσματος. 

Σήμερα εδώ από το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Χρειαζόμαστε όμως παγκόσμια συντονισμένη δράση για να γίνει ο ιός παρελθόν."

Related

What's hot? 1546392155887980637

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item