Δημήτρης Παπαδημούλης: "Η Ελλάδα δεν είναι αποθήκη ψυχών, ούτε Μόρια της Ευρώπης"

Με αφορμή τη συζήτηση που θα λάβει χώρα σε λίγες ώρες στην Ολομέλεια του ΕΚ για τη μεγάλη κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ύστερα από π...


Με αφορμή τη συζήτηση που θα λάβει χώρα σε λίγες ώρες στην Ολομέλεια του ΕΚ για τη μεγάλη κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ύστερα από πρωτοβουλία της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε λίγες ώρες θα συζητήσουμε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη μεγάλη γεωπολιτική κρίση που σοβεί εδώ και μερικές μέρες στα ελληνοτουρκικά, αλλά και ευρωτουρκικά, σύνορά μας. Καταφέραμε η πρωτοβουλία που πήραμε ως ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να γίνει αυτή η συζήτηση, δημόσια κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες, να αποφέρει καρπούς.

Και θα επιδιώξουμε μέσα από αυτήν να αναδειχθούν οι αιχμές της δικής μας πολιτικής:

Πρώτον, πίεση και κυρώσεις στον Ερντογάν, που εκβιάζει την Ελλάδα και την ΕΕ, κι όχι χάδια, όπως θέλει η πλειοψηφία της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Δεύτερον, αναλογική και δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Η Ελλάδα δεν είναι αποθήκη ψυχών, ούτε η Μόρια της Ευρώπης, «πάρτε μερικά λεφτά και αφήστε μας ήσυχους».

Τρίτον, αναθεώρηση της πολιτικής ασύλου, ώστε να υπάρχει μία ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και να μη μένουν μόνες και αβοήθητες οι πύλες εισόδου, όπως είναι η Ελλάδα.

Και τέταρτον, σεβασμός των κανόνων του διεθνούς και εθνικού δικαίου στην αντιμετώπιση των προσφύγων, με βάση πριν από όλα τη Συνθήκη της Γενεύης».

Δείτε το βίντεο της δήλωσης εδώ

Related

What's hot? 5120160414073619422

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item