Μήνυμα Παπαδημούλη-Ρέγκνερ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (βίντεο)

Σε κοινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα , προέβησαν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη...


Σε κοινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα, προέβησαν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αρμόδιος εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα Ισότητας και Διαφορετικότητας, και η Πρόεδρος της Επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών και ισότητας των φίλων Έβελιν Ρέγκνερ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Δημ. Παπαδημούλη και της Έβελιν Ρέγκνερ

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Η ισότητα των φύλων είναι ζήτημα δημοκρατίας. Δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες. Δεν πρέπει να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μόνο μία φορά το χρόνο, αλλά 365 ημέρες το χρόνο. Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα, πρέπει να παραδεχτώ ότι ο στόχος για ισότητα απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα, τόσο μισθολογικά, όσο και στις εργασιακές συνθήκες, αλλά και στην κουλτούρα μας και στον τρόπο σκέψης και νοοτροπίας ανδρών και γυναικών. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα, με την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων, με το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε οι γυναίκες να κερδίσουν την πλήρη ισότητα και τον σεβασμό που τους αξίζει. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες». 

Έβελιν Ρέγκνερ: «Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα μάχης των γυναικών. Πρέπει να παλέψουμε όλοι για ένα καλύτερο μέλλον για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες. Για να διασφαλίσουμε μια καλή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων που επιδιώκαμε έντονα και την οποία στηρίζουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 50% του προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες θα έπρεπε να είναι γυναίκες και άνδρες ισότιμα στις ανώτερες ιεραρχικά θέσεις και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να δουλεύουμε μελλοντικά. Έχουμε κάνει πολλές δράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν και από τη θέση μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Δικαιωμάτων των Γυναικών, είναι πολύ σημαντικό ότι εσείς ως προσωπικό μας στηρίζετε όταν παλεύουμε για μέτρα όσον αφορά την εργατική νομοθεσία, μέτρα που αφορούν την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών και βέβαια της μάχης μας εναντίον της βίας κατά των γυναικών. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες».

Δείτε το σχετικό βίντεο link

Related

What's hot? 5573086225930490537

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item