Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν: "Τα κράτη μέλη να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία"

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που εξέδωσε χθες, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη...


Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που εξέδωσε χθες, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και να διασφαλίσουν τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς στην παρούσα στιγμή κρίσης, την οποία έχει προκαλέσει η επιδημία του κοροναϊού.

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εξήγησε ότι η Επιτροπή ενέκρινε σύστημα άδειας εξαγωγών για προστατευτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σήμερα η Επιτροπή θα δρομολογήσει κοινές δημόσιες συμβάσεις με τα κράτη μέλη για διαγνωστικά μέσα και αναπνευστικές συσκευές και θα παρουσιάσει στις εθνικές κυβερνήσεις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα μέτρα στα σύνορα.

«Η προστασία της υγείας των πολιτών δεν θα πρέπει να εμποδίζει την πρόσβαση των αγαθών και του απαραίτητου προσωπικού στους ασθενείς, στα συστήματα υγείας, στα εργοστάσια και στα καταστήματα», δήλωσε η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η ταχεία επεξεργασία μιας συντονισμένης αντίδρασης.

Related

What's hot? 4137020388168417542

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item