Ανδρουλάκης: "Να χρησιμοποιηθεί το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της οικονομίας"

Τη χρήση των υπολοίπων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία για την άμεση οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, εργαζομένων και ελεύθερω...


Τη χρήση των υπολοίπων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία για την άμεση οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών που περιόρισαν ή διέκοψαν τελείως της οικονομική τους δραστηριότητα λόγω των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων, ζητάει με ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει έγκαιρα συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: 

"Την Παρασκευή 13 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του νέου κορωνοϊού COVID-19. Ανάμεσα στα μέτρα που πρότεινε είναι και η κινητοποίηση 37 δις ευρώ μέσω των διαρθρωτικών ταμείων για την στήριξη των συστημάτων υγείας των Κρατών Μελών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. 

Η μακροχρόνια οικονομική κρίση και το πολύ αδύναμο τραπεζικό σύστημα της χώρας περιορίζουν σημαντικά τις δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν σε αυτό το τόσο δυσμενές περιβάλλον. Παράλληλα, το κράτος δεν διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα για να τονώσει την οικονομία και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες οι οποίοι ήδη πλήττονται. 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 

- Θα μπορέσουν τα Κράτη Μέλη να χρησιμοποιήσουν τα αδιάθετα χρήματα από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και τα Ταμεία Συνοχής για παροχή στήριξης εισοδήματος σε επιχειρήσεις, εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν σταματήσει ή περιορίσει τώρα και στο μέλλον κάθε οικονομική δραστηριότητα λόγω των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων; 

- Με την τουριστική βιομηχανία να αποτελεί πάνω από το 10% του Ελληνικού ΑΕΠ και ότι από αυτήν εξαρτάται άμεσα το 15% των θέσεων εργασίας, τι ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης μείωσης του τουρισμού τους επόμενους μήνες;"

Related

What's hot? 9200767563871507881

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item