Δημήτρης Παπαδημούλης: "Η ισότητα ανδρών και γυναικών είναι υπόθεση δημοκρατίας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αύριο, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής τη...


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αύριο, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, απηύθυνε μήνυμα με βάση και τη θεσμική του ιδιότητα ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που κατέχει το χαρτοφυλάκιο ισότητας και διαφορετικότητας για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών. 

Αναλυτικά το κείμενο της δήλωσης: 

«Η ισότητα ανδρών και γυναικών είναι υπόθεση δημοκρατίας. Αφορά όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες. Και δεν θα πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο την Ημέρα της Γυναίκας, και να τη γιορτάζουμε μόνο μια, αλλά 365 μέρες το χρόνο. 

Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για θέματα Ισότητας, οφείλω να σας πω ότι χρειάζεται να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας, γιατί ο στόχος της ισότητας απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα και στις αμοιβές και στις συνθήκες εργασίας, αλλά και στην κουλτούρα μας, στα μυαλά των ανθρώπων. Μας περιμένει πολλή δουλειά για να κερδίσουν οι γυναίκες την αξιοπρέπεια που δικαιούνται και τους αξίζει».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της δήλωσης εδώ.

Related

What's hot? 4435727860887791534

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item