Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας και στηρίζει την Ελλάδα

Οι συντονισμένες ενέργειες των Ελλήνων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη , ...


Οι συντονισμένες ενέργειες των Ελλήνων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απέδωσαν ουσιαστικά και απτά αποτελέσματα φέρνοντας τη μεταναστευτική κρίση, με ευθύνη της Τουρκίας, στο προσκήνιο της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έθεσε το θέμα στο Προεδρείο του ΕΛΚ και η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας του ΕΛΚ για θέματα μετανάστευσης, πέτυχαν με τη στήριξη όλης της Ευρωομάδας, να αναδείξουν το ζήτημα ως κεντρικό θέμα συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με προτεινόμενο τίτλο «Μεταναστευτική κρίση στα Ελληνικά σύνορα. Ενεργοποίηση του Άρθρου 78.3 για τη λήψη έκτακτων μέτρων». 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε τις απόψεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και καταδίκασε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα της με την Ελλάδα και την Βουλγαρία. 

Σε κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Manfred Weber, και οι συναρμόδιοι Αντιπρόεδροι Esteban Gonzalez Pons και Sandra Kalniete αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

«Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται. Ο Πρόεδρος Ερντογάν παίζει με τις ζωές ανθρώπων και η ανακοίνωσή του σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων είναι ανεύθυνη και παράτολμη. Η Τουρκία πρέπει να εναρμονιστεί με όλα τα σημεία της συμφωνίας για το προσφυγικό. Στηρίζουμε την Ελλάδα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κατάσταση στην Ελλάδα απαιτεί γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν πρόκειται για ένα ελληνικό, αλλά για ένα ευρωπαϊκό θέμα το οποίο αφορά όλα τα κράτη-μέλη ανεξαιρέτως». 

Πρόκειται για μια εξέλιξη καθοριστικής σημασίας, καθώς μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να φέρει εκτάκτως το θέμα στην Ολομέλεια.

Related

What's hot? 4954719935825207443

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item