ΕΚ: οι αποφυλακίσεις στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού να γίνουν χωρίς διακρίσεις

Ευρωβουλευτές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και στηρίζουν τις εντεινόμενες προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας στην Τουρκία.  Ο...


Ευρωβουλευτές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και στηρίζουν τις εντεινόμενες προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας στην Τουρκία. 

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, Nacho Sánchez Amor (Σοσιαλιστές, Ισπανία) και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΕΚ στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, Sergey Lagodinsky (Πράσινοι, Γερμανία), δήλωσαν: «Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς το λαό της Τουρκίας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται η πολιτική μας σχέση, στην προσπάθεια αυτή είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και πρέπει να συνεργαστούμε για την καταπολέμηση της πανδημίας. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη να συμπεριλάβουν την Τουρκία στις προσπάθειες της ΕΕ σε αυτή τη μάχη, μεταξύ άλλων με τη διάθεση πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ και από άλλα θεσμικά εργαλεία, αν η Άγκυρα ζητήσει τη βοήθειά μας.

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, που απαιτούν τολμηρά μέτρα. Χαιρετίζουμε το σχέδιο της κυβέρνησης της Τουρκίας για την υποκατάσταση των ποινών φυλάκισης με εναλλακτικές ποινές σωφρονισμού, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός ή η πρόωρη αποφυλάκιση με αναστολή ποινής, που αναμένεται να εφαρμοστεί σε έως 100.000 περιπτώσεις κρατουμένων. Τα μέτρα αυτά συνάδουν με το πρόσφατο κάλεσμα προς όλες τις κυβερνήσεις που απηύθυνε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα με τρόπο αντικειμενικό και χωρίς διακρίσεις, βάσει κριτηρίων υγείας και του κινδύνου που μπορεί να προξενήσει η αποφυλάκιση κρατουμένων στην κοινωνία. 

 Στην Τουρκία υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκατοντάδες δημοσιογράφοι, δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλλιτέχνες και άλλοι σε καθεστώς προφυλάκισης ή καταδικασμένοι χωρίς αποδείξεις για την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε βίαιη πράξη ή κάποιο έγκλημα. Η πιθανή εξαίρεσή τους από την εφαρμογή των μέτρων αυτών θα συνιστούσε επιβάρυνση της ποινής τους και μη δικαιολογημένη άδικη μεταχείριση, καθώς δεν αντιπροσωπεύουν οποιοδήποτε κίνδυνο προς τη δημόσια ασφάλεια. Παροτρύνουμε τις αρχές της Τουρκίας να ακολουθήσουν την προτροπή του Ύπατου Αρμοστή και να απελευθερώσουν όλους όσοι κρατούνται με μόνη κατηγορία την άσκηση κριτικής προς την κυβέρνηση ή λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων».

Related

What's hot? 2762457859056245390

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item