Ερώτηση Κεφαλογιάννη προς την Κομισιόν για την "προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων"

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης σχετικά με την ενίσχυση της ελληνικής προσ...


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης σχετικά με την ενίσχυση της ελληνικής προσπάθειας να "διαφυλαχθούν τα ευρωπαϊκά σύνορα". Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ανώτατη πολιτική ηγεσία της Τουρκίας προέτρεψε δεκάδες χιλιάδες ατόμων "διαφόρων εθνικοτήτων" να συγκεντρωθούν στα σύνορα με την Ελλάδα με "δωρεάν μεταφορά" μάλιστα από την Κωνσταντινούπολη προς τον Εβρο.

Αναλυτικά η ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή αναφέρει:


"Η χώρα μου η Ελλάδα δέχεται τις τελευταίες ημέρες μια οργανωμένη, μαζική. παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της. Στο συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 13.000 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, στη μεγάλη πλειοψηφία τους άντρες, που επιχειρούν να περάσουν μέσω της Ελλάδος στην Ευρώπη. 

Όλα αυτά συνέβησαν μετά τη δήλωση-προτροπή της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας ότι δήθεν τα σύνορα προς την Ευρώπη είναι ανοικτά. Και δεν τους προέτρεψε μόνο να πάνε στα σύνορα αλλά τους πρόσφερε δωρεάν μεταφορά από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τις Καστανιές του Έβρου.

Μια ενέργεια που παραβιάζει στην ολότητα της τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016 για το μεταναστευτικό. Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος με δηλώσεις όχι μόνο το παραδέχθηκε ότι η Τουρκία κάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στα σύνορα αλλά τόνισε ότι «τι κάναμε; Ανοίξαμε τις πόρτες. Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες». 

Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξει τα σύνορα της που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. 

Ερωτάται η Επιτροπή: 


- Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για να ενισχύσει την ελληνική προσπάθεια να διαφυλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα; 
- Τι κυρώσεις θα επιβάλλει στην Τουρκία που παραμένει ένα υπό ένταξη μέλος της ΕΕ για την αντισυμβατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της;"

Related

What's hot? 7096583897409254014

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item