Παρέμβαση Κώστα Αρβανίτη για τα γεγονότα στα σύνορα

Σε δήλωση για τα τεκταινόμενα των τελευταίων δύο ημερών στο Έβρο προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης κατηγορώντας τ...


Σε δήλωση για τα τεκταινόμενα των τελευταίων δύο ημερών στο Έβρο προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαχειρίζεται το ζήτημα χωρίς εθνική στρατηγική και ζητώντας τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του "υβριδικού πολέμου που έχει κηρύξει η Τουρκία".

Αναλυτικά, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε τα εξής:

"Η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα χωρίς εθνική στρατηγική. 

Δε συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στη χώρα, παρότι αυτό έχει ζητηθεί επίμονα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν απαιτεί την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διακινεί ψευδώς ότι άσκησε βέτο στο ΝΑΤΟ για το αίτημα της Τουρκίας αναφορικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 4. 

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει τα ελληνικά ακριτικά νησιά σε πεδία μάχης και άσκησης αστυνομικού αυταρχισμού. 

Οταν, πριν από έξι μήνες, κατάργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, διαφαινόταν ήδη η πρόθεσή της να μετατρέψει το ζήτημα σε εσωτερικής κατανάλωσης προεκλογικό στρατήγημα. 

Ακόμα και τώρα, με την Τουρκία να έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο στη χώρα, ο πρωθυπουργός διστάζει να καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της. 

Θα το κάνουμε εμείς."

Related

What's hot? 6488584479079084711

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item