Νίκος Ανδρουλάκης: "Ανάγκη για έκτακτα μέτρα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό"

Επείγουσα Γραπτή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προ...


Επείγουσα Γραπτή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. 

Ο Ευρωβουλευτής στην ερώτησή του καταγγέλλει την εργαλειοποίηση από την Τουρκική Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Ερντογάν των προσφύγων και μεταναστών, για να πετύχει τους γεωπολιτικούς της στόχους στην περιοχή και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την αύξηση των ροών. Επίσης ζητάει από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πιέσουν την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων και των συμφωνιών επανεισδοχής καθώς και τι θα γίνει με όσους εισέλθουν από τον Έβρο ο οποίος είναι εκτός πεδίου εφαρμογής της δήλωσης. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

"Μετά την κλιμάκωση της κρίσης στην Συρία, ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε εντολή στις κρατικές υπηρεσίες να μην αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να περνούν τα σύνορα με προορισμό την Ελλάδα. Παραβιάζοντας τόσο τη δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας αλλά και κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, η Τουρκική κυβέρνηση, εργαλειοποιώντας το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πετύχει τους γεωπολιτικούς της στόχους στην περιοχή. 

Με την κατάσταση στον Έβρο, που βρίσκεται εκτός του πεδίου εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης, να έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες, η υποτιθέμενη διαβεβαίωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπορρέλ για σεβασμό των διεθνών υποχρεώσεών της φαίνεται να διαψεύδεται από την πραγματικότητα. 

Έχοντας υπόψη την κρισιμότητα της κατάστασης και την ταχύτητα με την οποία μεταβάλλονται οι συνθήκες ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

 – Τι προτίθεται να κάνει για να ενισχύσει άμεσα στην Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την σημαντική αύξηση των ροών και την προστασία των Ελληνικών αλλά και Ευρωπαϊκών συνόρων; 
– Πως θα διασφαλίσει ότι η Τουρκία θα σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας και τις συμφωνίες επανεισδοχής (με την Ελλάδα και την ΕΕ) που έχει υπογράψει; 
– Τι θα γίνει με τους πρόσφυγες που πιθανόν εισέλθουν από τον Έβρο, ο οποίος είναι εκτός πεδίου εφαρμογής της Δήλωσης;"

Related

What's hot? 8844877058103789645

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item