Η ΕΕ στηρίζει τα Δυτικά Βαλκάνια στην μάχη κατά του COVID19

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας αντιμετώπισης της έξαρσης του κοροναϊού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την άμεση στήριξη των Δυτικών Βαλκα...


Στο πλαίσιο της παγκόσμιας αντιμετώπισης της έξαρσης του κοροναϊού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την άμεση στήριξη των Δυτικών Βαλκανίων με ως και 38 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, καθώς και την ανακατανομή 374 εκατ. ευρώ από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας για τη στήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανάκαμψης της περιοχής. 

Ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχεϊ δήλωσε σχετικά: «Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, αλλά ακόμη και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς θα είμαστε στο πλευρό των εταίρων μας στα Δυτικά Βαλκάνια, οι οποίοι ανήκουν στην ΕΕ. Θα βοηθήσουμε του εταίρους μας να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες των συστημάτων υγείας τους και να προωθήσουν πιο μακροπρόθεσμα μέτρα για τον μετριασμό των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της κρίσης του κοροναϊού και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.» 

Έτσι, η ΕΕ θα βοηθήσει την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα και μέσα ατομικής προστασίας, όπως αναπνευστήρες, αναλώσιμα εργαστηρίων, μάσκες, γυαλιά, ποδιές και στολές ασφάλειας, και θα στηρίξει την ανάκαμψή τους.

Related

What's hot? 8987327148721362646

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item