Μέτρα στήριξης του κλάδου των μεταφορών προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Επιτροπή ενέκρινε δέσμη μέτρων που θα βοηθήσουν τις εταιρείες του κλάδου των αεροπορικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και οδικών μεταφ...


Η Επιτροπή ενέκρινε δέσμη μέτρων που θα βοηθήσουν τις εταιρείες του κλάδου των αεροπορικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού. 

Τα μέτρα αυτά θα μειώσουν τον κανονιστικό φόρτο και το κόστος για τις μεταφορικές εταιρείες, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις κατά τις προσεχείς εβδομάδες. 

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Οι σημερινές προτάσεις εισάγουν συγκεκριμένους τρόπους για τη διευκόλυνση των καθημερινών δραστηριοτήτων του κλάδου των μεταφορών, σε όλους τους τρόπους μεταφοράς. Έτσι, οι εταιρείες του κλάδου μπορούν να αρχίσουν να εστιάζουν στην αναγκαία ανάκαμψή τους»

Όσον αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, τα μέτρα θα διευκολύνουν τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης και θα τροποποιήσουν τους κανόνες αδειοδότησης των αερομεταφορέων σε περίπτωση οικονομικών προβλημάτων λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Όσον αφορά τους λιμένες, οι αρχές μπορούν να αποφασίσουν να αναβάλουν ή να μην εισπράξουν τέλη λιμενικών υποδομών. Για τον κλάδο των σιδηροδρόμων, η Επιτροπή προτείνει να παραταθεί κατά τρεις μήνες η προθεσμία εντός της οποίας τα κράτη μέλη οφείλουν να μεταβιβάσουν ορισμένες αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ. 

Τέλος, μια πρόταση που αφορά όλους τους τρόπους μεταφοράς θα επιτρέπει την παράταση ορισμένων πιστοποιητικών και αδειών, δεδομένου ότι τα υγειονομικά μέτρα δυσχεραίνουν την ολοκλήρωση ορισμένων διατυπώσεων που απαιτεί η ενωσιακή νομοθεσία από ορισμένους μεταφορείς και εργαζομένους. 

Οι προτάσεις που ανακοινώθηκαν ακολουθούν σειρά μέτρων που έχει ήδη θεσπίσει η Επιτροπή, για παράδειγμα, για την ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών, την ενημέρωση των ταξιδιωτών σχετικά με τα δικαιώματά τους και τη διακίνηση βασικών αγαθών σε όλη την Ευρώπη.

Related

What's hot? 2795637857553058390

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item