Ερώτηση Βόζεμπεργκ προς το Συμβούλιο για την κρίση στις μεταφορές

Με αφορμή τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Μεταφορών για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας, η Ευρωβουλευτής...


Με αφορμή τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Μεταφορών για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, αρμόδια για θέματα μεταφορών, τουρισμού και ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ζήτησε συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση εξόδου από την κρίση στο τομέα των μεταφορών, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική δραστηριότητα κατά την προσεχή θερινή περίοδο. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι στην ευρωπαϊκή στρατηγική εξόδου από την κρίση COVID-19 κεντρικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι μεταφορές, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ενιαίας αγοράς με την ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βοζεμπεργκ ζητά τόσο από το Συμβούλιο όσο και από την Επιτροπή να εκδόσει κατευθυντήριες γραμμές και βέλτιστες πρακτικές για τη σταδιακή χαλάρωση και κατάργηση των μέτρων περιορισμού (κοινές οδηγίες σε ταξιδιώτες, επιβάτες, εταιρείες διασυνοριακών μεταφορών) για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού αλλά και ενισχύοντας τον τουρισμό. 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως: 

«Η τρέχουσα πανδημία COVID-19 με τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στο σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας αποτελεί σημαντική πρόκληση για ολόκληρη την ΕΕ. 
Τα κράτη μέλη αντέδρασαν με πρωτοφανή μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί και να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού και ως επί το πλείστον πέτυχαν τους στόχους τους. 
Το επόμενο στάδιο που πρόκειται να ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποτελείται από τη βαθμιαία άρση των περιορισμών και την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, με την ταυτόχρονη προσπάθεια αποτροπής ενός νέου κύματος εξάπλωσης του ιού. 
Κεντρικό ρόλο σε αυτήν τη στρατηγική εξόδου αναμένεται να διαδραματίσει ο τομέας των μεταφορών, λόγω του γεγονότος ότι οι μεταφορές είναι η ραχοκοκαλιά της ενιαίας αγοράς με την ελεύθερη μεταφορά προσώπων και αγαθών. 


Δεδομένου ότι σε πολλές επιπτώσεις τα εθνικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού ήταν μονομερή και μη συντονισμένα, ερωτάται το Συμβούλιο: 

- Προτίθεται να εκδόσει κατευθυντήριες γραμμές και βέλτιστες πρακτικές για τη σταδιακή χαλάρωση και κατάργηση των μέτρων περιορισμού στις μεταφορές (κοινές οδηγίες σε ταξιδιώτες, επιβάτες, εταιρείες διασυνοριακών μεταφορών) για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού; 

- Κατά πόσο εκτιμά ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα τονώσει την τουριστική δραστηριότητα την προσεχή θερινή περίοδο;»

Related

What's hot? 3424518060881267677

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item