Παρέμβαση Ε.Ο. του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των εργαζομένων μετά το Brexit

Την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των επιστημόνων και των φοιτητών μετά το Brexit που επιβαρύνονται περαιτέρω και από την...


Την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των επιστημόνων και των φοιτητών μετά το Brexit που επιβαρύνονται περαιτέρω και από την πανδημία του κορονοϊού ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή. Στην ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: 

«Στο πλαίσιο της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ ορατός είναι ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες και τους φοιτητές στη Βρετανία που προέρχονται από τα κράτη-μέλη της ΕΕ – και την Ελλάδα –να αντιμετωπίσουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες και στο καθεστώς παραμονής, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αξιοποιείται ήδη από την εργοδοσία ως εκβιασμός η ανάγκη σύναψης συμβάσεων εργασίας για την εξασφάλιση αδειών παραμονής εργασίας με βαρύ μάλιστα κόστος. Ο στόχος αυτής της επίθεσης είναι η συμπίεση του ύψους των μισθών και το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, επιδίωξη που έχει και η ΕΕ κι οι κυβερνήσεις της, προωθώντας αντίστοιχα αντεργατικά μέτρα στα κράτη μέλη της. 

Οι δε φοιτητές συζητείται να δουν αύξηση στα δίδακτρα των πανεπιστημίων και να χάσουν πρόσβαση σε υποτροφίες, καθώς θα αντιμετωπίζονται ενιαία σαν ξένοι φοιτητές στη Βρετανία. Αβεβαιότητα υπάρχει και για το ήδη συρρικνωμένο δικαίωμα τους στο πλαίσιο της ΕΕ στη δημόσια δωρεάν Υγεία, με το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα «χαράτσια» ή υποχρεωτικές ιδιωτικές ασφαλίσεις για την πρόσβαση σε δομές Υγείας. 

Με δεδομένο ότι με επιταχυντή την πανδημία κορονοϊού βρισκόμαστε σε τροχιά εκδήλωσης νέας καπιταλιστικής κρίσης που επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. πώς τοποθετείται η Επιτροπή απέναντι στην ανάγκη να διασφαλιστούν: 

- τα εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και επιστημόνων, των φοιτητών, η  δημόσια δωρεάν υγεία των πολιτών των κρατών - μελών της ΕΕ στη Βρετανία; 

- τα αντίστοιχα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών – εργαζομένων, επιστημόνων, φοιτητών -  στα κράτη-μέλη της ΕΕ;»

Related

What's hot? 4897727624168262027

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item