Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση και τη στήριξη του τουρισμού ζητάει ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή το μεγάλο πλήγμα που αναμένεται να επιφέρει στο διεθνή Τουρισμό ο αντίκτυπος...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή το μεγάλο πλήγμα που αναμένεται να επιφέρει στο διεθνή Τουρισμό ο αντίκτυπος από τον Covid-19 ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας αλλά και μία πανευρωπαϊκή πολιτική που θα προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους από χώρα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αναλυτικά η ερώτηση: 

"Σύμφωνα με την εκτίμηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του Covid-19 στο διεθνή τουρισμό αναμένεται οι διεθνείς αφίξεις το 2020 να μειωθούν έως 30% σε σύγκριση με το 2019. Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι με διαφορά η χειρότερη μείωση που έχει σημειωθεί σε καιρό ειρήνης. Μία τέτοια αναμενόμενη πτώση θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μείωση των διεθνών εισπράξεων του τουρισμού μεταξύ 300-450 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ θεωρείται πολύ πιθανόν η ποσοστιαία μείωση των εσόδων στην Ευρώπη να είναι μεγαλύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο. 

Ως απόρροια των παραπάνω εξελίξεων αναμένεται απώλεια περίπου 75 εκ. θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο από τις οποίες οι 10,2 εκ. στην Ευρώπη. 

Για τη χώρα μου την Ελλάδα που ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και στήριξης του ΑΕΠ της και σύμφωνα με εκτιμήσεις η απώλεια μόνο του ξενοδοχειακού τζίρου για το 2020 θα ανέλθει στα 4,5 δισ ευρώ ενώ η πιθανή απώλεια των θέσεων εργασίας θα ξεπεράσει τις 45.000 εργαζόμενους. 

Επίσης, όπως διαπιστώνεται από μελέτες μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. 

Ο τουριστικός τομέας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, είναι αυτή την ώρα στο πιο κρίσιμο σημείο του εδώ και δεκαετίες. Θα απαιτηθεί ολική επαναφορά με άμεσα συνδυαστικά μέτρα που θα καταστήσουν και πάλι εφικτή την επανεκκίνησή του, προκειμένου να συνεχίσει τη μεγάλη προσφορά του τουρισμού στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τη συνοχή της κοινωνίας.

Η μετακίνηση τουριστών και επιβατών από χώρα σε χώρα εντός της ΕΕ, με ασφάλεια και στον υγειονομικό τομέα λόγω του Covid 29, είναι πρωταρχικής σημασίας. Μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μεταφορά επιβατών τουριστών χωρίς κίνδυνο, που θα καθιστούν τα ταξίδια ασφαλή, αλλά και θα βοηθήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας στον τουριστικό κλάδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι περισσότερο από αναγκαία. 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 

- Σε ποια άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα προτίθεται να προβεί για να στηρίξει τον Τουρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο; 

- Ποιές πολιτικές προτίθεται να προκρίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή και χωρίς κίνδυνο για την υγεία, μετάβαση των πολιτών από χώρα σε χώρα της ΕΕ;"

Related

What's hot? 4842994493063092001

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item