Η ΕΕ στηρίζει τα κράτη μέλη στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19 στον αθλητισμό

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν στις 21 Απριλίου 2020, οι Υπουργοί Αθλητισμού της ΕΕ αντάλλαξαν πληροφορίες για τις δράσεις στήριξ...


Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν στις 21 Απριλίου 2020, οι Υπουργοί Αθλητισμού της ΕΕ αντάλλαξαν πληροφορίες για τις δράσεις στήριξης των αθλητών, των συλλόγων, των αθλητικών ομοσπονδιών και οργανώσεων, τη στήριξη των θέσεων εργασίας στον κλάδο, καθώς και τη γενικότερη προώθηση της σωματικής άσκησης υπό τις σημερινές εξαιρετικές συνθήκες. 

Η Επιτροπή περιέγραψε τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει για την παροχή βοήθειας και κάλεσε τα κράτη μέλη να τα χρησιμοποιήσουν για τον τομέα του αθλητισμού. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Πρωτοβουλία Επενδύσεων για την Αντιμετώπιση του Κορονoϊού (CRII), το μέσο στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (SURE) και το προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις. 

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, η οποία είναι αρμόδια για τον αθλητισμό, δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητισμός μάς διδάσκει την ανθεκτικότητα και την πειθαρχία, αλλά και την αλληλεγγύη και το πώς να δρούμε ως ομάδα. Θα δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα για να διευκολύνουμε την ανταλλαγή ορθών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των κρατών μελών. Στην παρούσα κρίση θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε υπάρχοντα εργαλεία, όπως το Erasmus+ και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, για να βοηθήσουμε τον τομέα του αθλητισμού, παράλληλα όμως θα πρέπει να επινοήσουμε και καινοτόμους λύσεις. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για μια συντονισμένη ευρωπαϊκή αντίδραση»

Τα κράτη μέλη χαιρέτισαν τις συντονιστικές προσπάθειες της Επιτροπής και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία της Επιτροπής #BeActiveAtHome.

Related

What's hot? 5349639433902227436

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item